ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρατoύν ανοιχτό το θέμα των αποζημιώσεων οι δανειστές

00:01 - 04 Οκτ 2012 | Συνεντεύξεις
Κρατoύν ανοιχτό το θέμα των αποζημιώσεων οι δανειστές
Προσπάθεια για να πέσουν οι τόνοι σε ότι αφορά τις εισηγήσεις της τρόικας με το θέμα των αποζημιώσεων να επιστρέφει προκαλώντας «πονοκέφαλο» στο υπουργείο Εργασίας

Μετά και από τη προχθεσινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Εργασίας με το κλιμάκιο της τρόικας, η Τρίτη δεν είχε πολλά πράγματα από πλευρά ειδησιογραφίας στα εργασιακά, με το παρασκήνιο βέβαια, να μην παύει να είναι έντονο. Από την πλευρά της κυβέρνησης ενημέρωναν ότι οι συζητήσεις με την τρόικα συνεχίζονται, χωρίς να θέλουν να διαρρεύσουν νέες πληροφορίες για τις πιέσεις που ασκούν οι δανειστές μας σε ότι έχει να κάνει με τα εργασιακά.

 

Η πληροφορία που βγαίνει ωστόσο από το μέτωπο των εργασιακών έχει α κάνει με τη στάση που κρατά η ηγεσία του υπουργείου σχετικά με το θέμα των αποζημιώσεων που έθεσαν οι επικεφαλής των δανειστών. Σύμφωνα, λοιπόν, με πηγές του υπουργείου, το ζήτημα της μείωσης του πόσου που θα δίνουν οι εταιρίες  θα επανέλθει όλο και πιο έντονα στο προσκήνιο μέχρι τη στιγμή που θα έρθουν τα νέα μέτρα στη Βουλή για ψήφιση.

 

Και αν η στάση του υπουργείου μέχρι και χθες ήταν στη γραμμή που άφησε ο Γιάννης Βρούτσης, και πιο ειδικά στο «είναι πρόωρο το να τεθεί θέμα για το καθεστώς των αποζημιώσεων», πηγές από το οικονομικό επιτελείο αφήνουν να εννοηθεί ότι ακόμα και αν δεν περάσουν οι εισηγήσεις της τρόικας όπως τις ανέφεραν την Δευτέρα οι εκπρόσωποι των δανειστών στον υπουργό Εργασίας, αλλαγές στο θέμα των αποζημιώσεων θα επέλθουν.

 

Το σενάριο που προκρίνεται θέλει την κυβέρνηση να προχωρά σε αλλαγές όχι τόσο στο θέμα της μείωσης των αποζημιώσεων, αλλά κυρίως στο «κλάδεμα» του χρόνου στον οποίο θα ανακοινώνονται στους εργαζομένους. Από το υπουργείο Εργασίας ανέφεραν ότι δεν υπάρχει ακόμα κάποια δρομολογημένη εξέλιξη αλλά σε ερώτημα για το τι μέλει γενέσθαι για το συγκεκριμένο αίτημα που έθεσε η τρόικα και το ποιες πρόκειται να είναι οι εξελίξεις στο ζήτημα, υπήρχε «σιγήν ιχθύος». Η επίσημη στάση του υπουργείου είναι να μην γίνονται πολλές διαρροές στα ΜΜΕ μέχρι να ψηφιστεί το νέο πακέτο μέτρων, κάτι που αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης σχετικά με όλα τα «σημαντικά» χαρτοφυλάκια της κυβέρνησης

Τελευταία τροποποίηση στις 11:57 - 04 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.