ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοψήφισμα για ανεξαρτησία της Σκωτίας!

12:51 - 10 Οκτ 2012 | Ειδήσεις
Τα πάνω - κάτω μπορεί να έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς το 2014 θα γίνει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Όπως αποκάλυψε βρετανός υπουργός στο Reuters «Η Σκωτία είναι έτοιμη να αποσπαστεί από το Ηνωμένο Βασίλειο και το 2014 αναμένεται να κάνει δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίησή της».

 

Εκπρόσωπος του σκωτσέζικου κοινοβουλίου δήλωσε ότι «Αυτό που θα συμβεί είναι ότι το Ουεστμίνστερ θα δώσει στο σκωτσέζικο κοινοβούλιο τη δυνατότητα δημοψηφίσματος για το αν ή όχι η Σκωτία θα πρέπει να είναι μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου. Ευελπιστούμε αυτό να γίνει το φθινόπωρο του 2014».

 

Εντύπωση προκαλεί η απόφαση του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος είναι θετικός στο ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος αυτού, καθώς θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο θα διατηρηθεί η ενότητα και θα δοθεί άμεση απάντηση για το αν θα πρέπει η Σκωτία να ανεξαρτητοποιηθεί απο τη Βρετανία, μετά απο 300 χρόνια.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με γκάλοπ που έχουν διεξαχθεί το τελευταίο διάστημα, το 30% με 40% των Σκωτσέζων επιθυμούν την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.