ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θα περιοριστεί στο 28% ο φόρος για τους ελεύθερους επαγγελματίες;

09:17 - 19 Οκτ 2012 | Συνεντεύξεις
Θα περιοριστεί στο 28% ο φόρος για τους ελεύθερους επαγγελματίες;
Νέα σενάρια για το που θα κυμανθεί η φορολογία για τους ελεύθερους επαγγλματίες, με όλες τις πληροφορίες να καταδεικνύουν ότι το αφορολόγητο χάνεται

Σενάριο για επιβολή ενιαίου φόρου 28% σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις βρίσκεται στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά εναλλακτική, μετά την αρχική πρόταση για συντελεστή 35%, την οποία διαδέχθηκε νέα πρόταση για καθιέρωση μίνι κλίμακας φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών με συντελεστές από 20% έως και 35%.

 

Και στην τελευταία πρόταση πάντως το αφορολόγητο των ελεύθερων επαγγελματιών καταργείται, ενώ όσον αφορά τις επιχειρήσεις η βασική διαφορά αφορά την ενιαία φορολογική αντιμετώπιση του συνόλου διανεμόμενων και μη διανεμόμενων κερδών με συντελεστή 28%. 

 

Ακόμη, στα πλαίσια του νέου φορολογικού προβλέπεται η κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών, εκτός αυτών που αφορούν δαπάνες για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, η μείωση του πρόσθετου αφορολόγητου ορίου για τους αναπήρους κατά 50% και η πλήρης κατάργησή του για τις οικογένειες με παιδιά.

Στο ίδιο πλαίσιο θα καταργηθεί και η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων από τους φορολογούμενους.

 

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί έως τα μέσα Νοεμβρίου στη Βουλή, οπότε εντός των επόμενων εβδομάδων πρέπει να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:24 - 19 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.