ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φεύγει… μένοντας στην ναυτιλία η Credit Agricole

23:26 - 22 Οκτ 2012 | Συνεντεύξεις
Φεύγει… μένοντας στην ναυτιλία η Credit Agricole
Στην απόφαση να κρατήσει τα 2/3 των δανείων στο ναυτιλιακό τομέα κατέληξε η διοίκηση της Credit Agricole, σε συνέχεια των συζητήσεων που είχε για ένα περίπου μήνα με την Alpha Bank για το συγκεκριμένο θέμα. Τα συγκεκριμένα δάνεια εκτιμώνται συνολικά στα 1,5 δισ. Ευρώ, εκ των οποίων τα περισσότερα θεωρούνται κερδοφόρα.
Η Γαλλική τράπεζα θα διατηρήσει το τμήμα από το χαρτοφυλάκιο αυτό, που επιθυμεί, σε ειδικό τμήμα του corporate banking που έχει στον Πειραιά. Είναι ξεκάθαρο δείγμα ότι παρά τις σημαντικές απώλειες που γνώρισε η παρουσία του γαλλικού κολοσσού στην Ελλάδα στη λιανική και την επενδυτική τραπεζική, συνεχίζει να διαβλέπει ευκαιρίες στον ναυτιλιακό τομέα  Ουσιαστικά πρόκειται για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Credit Agricole στην ελληνική ναυτιλία, παρά τις δυσκολίες που διεθνώς υπάρχουν στο χώρο.
 
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί ναυτιλιακοί παράγοντες, όπως ο όμιλος Τσάκου, συνεργάζονται με την Εμπορική, ενώ η ενίσχυση του γραφείου του Πειραιά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ενεργότερης παρουσίας των Γάλλων στο ναυτιλιακό χώρο. Άλλωστε η απουσία των ελληνικών τραπεζικών ομίλων από τη ναυτιλία, λόγω έλλειψης ρευστότητας, αφήνει πεδίο στους ξένους, για συνεργασία με έλληνες πλοιοκτήτες, οι οποίοι πρωταγωνιστούν στις ναυπηγήσεις αλλά και στις εξαγορές πλοίων τόσο ξηρού φορτίου, πλωτών γεωτρύπανων, μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Τελευταία τροποποίηση στις 07:25 - 23 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.