ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανικός Τύπος: «Η Ελλάδα έτσι ή αλλιώς θα σωθεί»

15:01 - 26 Οκτ 2012 | Ειδήσεις
Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο Γερμανικός Τύπος, η Ελλάδα θα σωθεί και το μόνο που μένει να αποφασιστεί είναι η διαπραγμάτευση για το πως θα γίνει αυτό.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει «Η πολιτική οδηγία εδώ και καιρό είναι ότι η Ελλάδα έτσι και αλλιώς θα σωθεί και τώρα αυτό που απομένει είναι η διαπραγμάτευση των όρων»,τονίζει η γερμανική εφημερίδα, επικαλούμενη διπλωμάτη στις Βρυξέλλες και επισημαίνει πως τα ανοιχτά ερωτήματα, κυρίως για τα επιπλέον μέσα χρηματοδότησης, «δεν θα αποφασιστούν από την τρόικα αλλά θα πρέπει να αποφασιστούν πολιτικά».

 

Η Tagespiegel θεωρεί πως η επιμύκηνση είναι δεδομένη στην Ελλάδα και καλεί την γερμανική κυβέρνηση να πει την αλήθεια στον κόσμο. «Δεν μπορεί να είναι αλήθεια ότι οι χώρες της Ευρωζώνης διήνυσαν αυτόν τον μακρύ δρόμο για να αλλάξουν τώρα πορεία και να αφήσουν μόνη της την Ελλάδα. Κάτι τέτοιο θα ήταν ούτως ή άλλως πολιτικά αλλά και οικονομικά αντιπαραγωγικό. Για το λόγο αυτό ο Πέερ Στάινμπρουκ είχε δίκιο όταν έλεγε στη Βουλή: "πείτε επιτέλους την αλήθεια. Αλήθεια σημαίνει ότι βοηθάμε. Βοηθάμε το ευρώ, βοηθάμε την Ευρώπη, βοηθάμε εμάς. Θα διαρκέσει πολύ και θα απαιτήσει μεγάλη προσπάθεια αλλά και χρήματα - πέρα από αυτή τη γενιά. Αυτό είναι σημαντικό όμως και για το σχεδιασμό των γερμανικών προϋπολογισμών. Για αυτό απαιτέιται αλήθεια αλλά και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι το Σύνταγμα απαιτεί διαφάνεια και αλήθεια».

 

Τέλος, το Spiegel αναφέρει ότι «Η χώρα νούμερο ένα σε κρίση στην Ευρώπη θα πάρει παράταση δυο χρόνων. Το κόστος κυμαίνεται ανάμεσα στα 16 και 18 δισ ευρώ, το οποίο θα επωμισθεί η ίδια η Ελλάδα».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:00 - 26 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.