ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντείνεται το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων

00:51 - 20 Νοε 2012 | Συνεντεύξεις
Εντείνεται το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων
Στο νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ή Μνημόνιο 3 όπως είναι ευρέως γνωστό, προβλέπεται σωρεία αλλαγών για το «άνοιγμα» επαγγελμάτων, ώστε να υπάρχει ευελιξία στην αγορά και να τονωθεί η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι αυτές οι αλλαγές να τεθούν σε ισχύ από το Δεκέμβριο και για αυτό το λόγο προβλέπονται νέες ρυθμίσεις σε επαγγέλματα που ξεκινούν από τους παρασκευαστές πυρομαχικών και φτάνουν μέχρι τους ναυαγοσώστες...

Από το κυβερνητικό επιτελείο αναφέρουν ότι εξετάζουν το νομικό καθεστώς με το οποίο είναι διαρθρωμένος κάθε κλάδος και τομέας της οικονομίας και πως αν εντοπιστούν περιστάσεις κατά τις οποίες μπλοκάρεται η ανταγωνιστικότητα, θα παίρνονται άμεσα μέτρα για να περιορίζονται αυτά τα φαινόμενα.

Για τις άμεσες αλλαγές σε πάνω από 30 κλειστά επαγγέλματα, το «βάρος« θα το σηκώσουν δύο υπουργεία, το Υγείας και το Προστασίας του Πολίτη. Για το χαρτοφυλάκιο που έχει υπ' ευθύνη του ο Νίκος Δένδιας προβλέπονται νέες ρυθμίσεις για σειρά υπηρεσιών, με αυτή που φαίνεται να προκαλεί τις μεγαλύτερες αντιδράσεις να είναι το «άνοιγμα» για όσους πωλούν πιστόλια, όπλα σκοποβολής και περίστροφα. Το ίδιο προωθείται και για εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες ιδιωτικής ασφάλειας αλλά και για την λειτουργία ιδιωτικών γραφείων ερευνητών.

Από το συγκεκριμένο υπουργείο αναμένεται να υπάρξει «άνοιγμα» της αγοράς και στα ακόλουθα επαγγέλματα:

-Πάροχοι υπηρεσιών καταδύσεων για ψυχαγωγία

-Αναγομωτές φυσιγγίων για κυνηγετικά όπλα

-Πωλητές πυροτεχνημάτων και εκτοξευτών φλόγας

-Συντηρητές και πωλητές έργων τέχνης

-Πάροχοι υπηρεσιών ρυμούλκησης

Ακόμα, αναμένεται να υπάρξει «άνοιγμα» στους κανονισμούς ασφαλείας των υπαλλήλων των ιδιωτικών υπηρεσιών ασφάλειας, στους όρους εργασίας των υπαλλήλων των ιδιωτικών γραφείων ερευνών, στην ενοικίαση μέσων θαλάσσιας αναψυχής στην λειτουργία ιδρυμάτων υγείας σε ποντοπόρα πλοία και στη λειτουργία καζίνο επί των επιβατηγών πλοίων που έχουν την ελληνική σημαία σε διεθνή δρομολόγια.

Από το υπουργείο Υγείας, αναμένεται να υπάρξει «άνοιγμα» στο χώρο των βρεφονηπιοκομείων και νηπιαγωγείων, των ιδιωτικών κατασκηνώσεων για παιδιά, των ινστιτούτων παιδικής φροντίδας, των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Στις υπηρεσίες για την Τρίτη ηλικία, αναμένεται «άνοιγμα» στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τα ημερήσια κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων.

Να σημειωθεί ακόμα ότι αναμένονται και αλλαγές στα επαγγέλματα πωλητών πετρελαίου και φυσικού αερίου με την κυβέρνηση να επιθυμεί να μειώσει το κόστος των ενεργειακών προϊόντων. Κάτι τέτοιο μπορεί να επιφέρει εξελίξεις στην αγορά ενέργειας και από το κυβερνητικό σχήμα αναφέρουν ότι οι όποιες αλλαγές υπάρξουν θα γίνουν με σκοπό να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του συγκεκριμένου οικονομικού κλάδου.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:11 - 20 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.