ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρισμός: Κάτω οι τιμές των ξενοδοχείων σε Ελλάδα και Ευρώπη

01:10 - 06 Δεκ 2012 | Συνεντεύξεις
Τουρισμός: Κάτω οι τιμές των ξενοδοχείων σε Ελλάδα και Ευρώπη
Μειωμένες οι τιμές των ξενοδοχείων σε μεγάλες ελληνικές πόλεις για την περίοδο των εορτών. Υποχωρούν οι τιμές στους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Έχοντας μπει στο Δεκέμβριο, όσοι έχουν διαθέσιμα χρήματα και χρόνο, κανονίζουν τις χειμερινές διακοπές της τελευταίας στιγμής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της Τrivago σχεδόν όλες οι μεγάλες ελληνικές πόλεις παρουσιάζουν αισθητή μείωση των τιμών σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

 

*Στην Αθήνα και παρά το γεγονός ότι τα Χριστούγεννα απέχουν μόνο μια ανάσα, οι τιμές παρουσιάζουν πτωτική τάση με μέση τιμή διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο στα 71 ευρώ, 7% μείωση σε σχέση με το Νοέμβριο.

 

*Στη Θεσσαλονίκη, οι ξενοδοχειακές τιμές πέφτουν 5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 76 ευρώ.

 

Το παράδοξο είναι ότι παρά το γεγονός ότι αυτή την περίοδο, οι χειμερινοί προορισμοί έχουν την τιμητική τους, οι τιμές σε... θερινούς προορισμούς ανεβαίνουν. Στην Πάρο  η αύξηση  των τιμών είναι της τάξεως του 13% με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 44 ευρώ.

 

*Στο Ηράκλειο Κρήτης, οι ξενοδοχειακές τιμές ανεβαίνουν σε ποσοστό 3% και η μέση τιμή διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο κυμαίνεται στα 77 ευρώ. Το ίδιο ακριβώς ποσοστό αύξησης παρατηρείται και στην Κέρκυρα (3%) με τη μέση τιμή για ένα δίκλινο δωμάτιο να κυμαίνεται στα 95 ευρώ.

 

*Στα Ιωάννινα, έναν από τους κατεξοχήν χειμερινούς προορισμούς, η αύξηση των τιμών σε σχέση με το Νοέμβριο είναι της τάξεως του 1% με την τιμή διανυκτέρευσης να κυμαίνεται στα 89 ευρώ.

 

image001

 

 

 

Στο εξωτερικό

 

Τις μέρες των Χριστουγέννων οι Ευρωπαίοι κατά βάση επιλέγουν να επισκέπτονται τις μεγάλες πρωτεύουσες όπως το Λονδίνο, τη Ρώμη και το Παρίσι. Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα όμως, που παραδοσιακά δε θεωρείται τουριστικός όπως ο Δεκέμβριος οι ξενοδοχειακές τιμές πέφτουν.

 

Στο Λονδίνο, που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη για τα Χριστούγεννα, οι ξενοδοχειακές τιμές ακολοθούν πτωτική τάση, της τάξεως του 7%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 186 ευρώ.

 

Στη Ρώμη η μείωση των τιμών σε σχέση με το Νοέμβριο είναι μικρότερη, 4%, και όποιος επιλέξει να επισκεφτεί την ιταλική πρωτεύουσα θα πληρώσει ανά διανυκτέρευση για δίκλινο δωμάτιο 109 ευρώ.

 

Στο Παρίσι οι τιμές πέφτουν ακόμα λιγότερο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, μόλις 2% με μέση τιμή διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο στα 162 ευρώ.

 

Στην Κωνσταντινούπολη σημειώνεται μια απο τις μεγαλύτερες πτώσεις που παρατηρείται σε κατεξοχήν Χριστουγεννιάτικους προορισμούς  (12%) με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 106 ευρώ.

 

Ακολουθεί το ‘Αμστερνταμ με μείωση τιμών σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα της τάξεως του 8% και μέση τιμή δίκλινου δωματίου στα 120 ευρώ.

 

Η ίδια μείωση παρατηρείται και στο Μιλάνο, μία από τις πρωτεύουσες της μόδας που έχουν την τιμητική τους κάθε Χριστούγεννα με τη μέση τιμή δωματίου να αγγίζει τα 121 ευρώ.

 

Το ίδιο ποσοστό μείωσης και στη Στοκχόλμη (8%) με τους τουρίστες να καλούνται να πληρώσουν  για δίκλινο δωμάτιο 154 ευρώ (μέση τιμή).

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:15 - 06 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.