ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο τζίρος της συντέλειας!

01:43 - 21 Δεκ 2012 | Συνεντεύξεις
Ο τζίρος της συντέλειας!
Ο πανικός ορισμένων ανθρώπων για το "επερχόμενο" τέλος του κόσμου, έχει φέρει μεγάλα κέρδη για όσους υπόσχονται "σωτηρία" για την επόμενη ημέρα.

Για άλλη μία φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας έρχεται η συντέλεια του κόσμου και οι "πιστοί" καταστροφολόγοι σπεύδουν να κάνουν ότι είναι δυνατό για να σωθούν. Η σημερινή καταστροφή, όπως την προβλέπουν οι Μάγια, έχει αποδειχθεί μία άκρως επιτυχημένη οικονομική υπόθεση.
Άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη διάσωσή τους, ήτοι έχουν κατασκευάσει κάποιο καταφύγιο, μία κιβωτό ή έχουν ταξιδέψει στα "ασφαλή" σημεία του πλανήτη.

 

Οι τουρίστες της συντέλειας

Πρώτος λοιπόν κερδισμένος είναι ο τουρισμός. Στο γαλλικό χωριό Μπουκαράζ βρίσκεται το βουνό Πικ ντε Μπουκαράζ, όπου τουλάχιστον 20.000 επισκέπτες έχουν καταφύγει σε αυτό πιστεύοντας ότι η θετική του ενέργεια θα τους σώσει. Η μαζική άφιξη τόσων πολλών ανθρώπων, έχει οδηγήσει σε πληρότητες 100% των καταλυμμάτων της περιοχής, με αποτέλεσμα οι "τουρίστες" να νοικιάζουν τα σπίτια των κατοίκων, ακόμη και προς 1.500 ευρώ τη βραδιά.
Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο τουρκικό χωριό Σιρίντσε κοντά στην Έφεσο, όπου σήμερα αναμένονται 60.000 άνθρωποι, προκειμένου να βρουν "καταφύγιο" στη θετική ενέργεια της περιοχής. Οι ξενοδόχοι της περιοχής δηλώνουν, πως θα ήταν τέλεια να συνέβαινε αυτή η συντέλεια κάθε χρόνο.
Από την άλλη πλευρά, σε πολλές περιοχές της Αμερικής και της Ρωσίας, πολλοί άνθρωποι έτρεξαν στα σούπερ μάρκετ για να γεμίσουν με προμήθειες τις αποθήκες τους, αδειάζοντας στην κυριολεξία τα ράφια των σούπερ μάρκετ και των μαγαζιών της γειτονιάς. Μάλιστα, ο δήμαρχος της πόλης Σαν Φραντσίσκο ντε Πάουλα στη Βραζιλία παρότρυνε τους κατοίκους να αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες τροφίμων, με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες να τρίβουν τα χέρια τους.

 

Πουλώντας κιβωτούς και σωσίβια

Επιπλέον, δύο άνθρωποι στην Κίνα, ο ο Λου Ζενγκζού και ο Γιάνγκ Ζονγκφού, πεπεισμένοι για το τέλος του κόσμου, αποφάσισαν να κατασκευάσουν κιβωτούς και να σώσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους ως νέοι Νώε.

Ο Λου Ζενγκζού έφτιαξε μια μεγάλη κιβωτό, η οποία κόστισε 121.092 ευρώ, μία καλή επένδυση για την περιοχή. Ωστόσο, ο Γιανγκ Ζονγκφού αποδείχθηκε καλύτερο επιχειρηματικό μυαλό, καθώς κατασκεύασε πολλά μικρά στρογγυλά καταφύγια, τα οποία μέχρι πρότινος πωλούσε έναντι 614.811 ευρώ! Καθόλου άσχημα για τα κινεζικά δεδομένα.

 

Το επιτυχημένο χολιγουντιανό Blockbuster

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε το Χόλιγουντ. Το 2009 κυκλοφόρησε η ταινία "2012" που διαπραγματεύεται την καταστροφή του κόσμου, βασισμένη πάνω στην προφητεία των Μάγια. Η ταινία που κόστισε 200 εκατομμύρια δολάρια, απέφερε κέρδη 769,679,473 δολαρίων στη Sony/Columbia και την Centropolis Entertainment.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:37 - 21 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.