ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα vs ΗΠΑ: Η μάχη των πλουσίων

01:07 - 27 Δεκ 2012 | Συνεντεύξεις
Κίνα vs ΗΠΑ: Η μάχη των πλουσίων
Στη «μάχη των πλουσίων», τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Κινέζοι Κροίσοι είναι μικρότεροι σε ηλικία ενώ οι αμερικανοί πολυεκατομμυριούχοι έχουν μεγαλύτερη «γκάμα» στο πεδίο δραστηριοτήτων τους και στη γκάμα των επιχειρήσεών τους.

Σύμφωνα με  έρευνα του κινεζικού site CNPolitics που αναδημοσιεύει το Forbes, oι κινέζοι πλούσιοι είναι πιο μικροί σε ηλικία από τους αμερικανούς, με το μέσο όρο για τους 400 πλουσιότερους να είναι τα 49 έτη, ενώ ο αντίστοιχος για τους αμερικανούς είναι τα 65 έτη.

 

 

Οι αμερικανοί πολυεκκατομμυριούχοι έχουμε μεγαλύτερη γκάμα δραστηριοτήτων, μιας και επεκτείνονται σε αρκετούς κλάδους όπως είναι τα αθλητικά, τα ΜΜΕ, οι ενοικιάσεις αεροπλάνων κ.α.

 

Εν αντιθέσει, οι κινέζοι πλούσιοι έχουν προτίμηση στην αγορά ακινήτων, με το σύνολο του εισοδήματος που δηλώνουν 129 επιχειρηματίες από τη συγκεκριμένη αγορά να ανέρχεται στο 35% του συνολικού πλούτου που διαθέτουν οι 400 πιο εύποροι πολίτες της χώρας.  Το αντίστοιχο ποσοστό των 36 αμερικανών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο real estate είναι 6,8%.

 

CNPolitics-Forbes RealEstate


Τριάντα από τους 400 πλουσιότερους αμερικανούς έχουν επιχειρήσεις σχετιζόμενες με λογισμικό υπολογιστών και internet, ενώ οι κινέζοι κροίσοι ασχολούνται λιγότερο με το συγκεκριμένο κλάδο (18 στους 400 πλουσιότερους).

 

CNPolitics-Forbes IT

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:17 - 27 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.