ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγνό: Περιμένει κούρεμα 60% των οφειλών της

01:09 - 13 Φεβ 2013 | Συνεντεύξεις
Αγνό: Περιμένει κούρεμα 60% των οφειλών της
Συνεχίζουν να προβληματίζουν οι οφείλες της Αγνό, εν όψει της αίτησης υπαγωγής της γαλακτοβιομηχανίας στο άρθρο 99 που εκδικάζεται στις 22 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία προσανατολίζεται σε ένα «κούρεμα» των οφειλών προς τους πιστωτές που θα ανέρχεται μεσοσταθμικά στο 60%, για ένα ποσό συνολικού ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ, έως το 9μηνο του 2012. Από την πρόταση που έχει καταθέσει η Αγνό στο φάκελο για υπαγωγή στο άρθρο 99, εξαιρούνται:

-Το ΙΚΑ ( όπου οφείλονται 2,5 εκατ. ευρώ)
-Το Δημοσίο ( όπου οφείλονται 500.000 ευρώ
-Οι εργαζόμενοι( όπου οφείλονται 900.ευρώ)


Αντιδράσεις από παραγωγούς και εργαζομένους


Ενώ η πρόταση της εταιρίας για «κούρεμα» θα κριθεί στις 22 του μήνα, οι συνεργαζόμενοι με την Αγνό κτηνοτρόφοι - παραγωγοί ασκούν πιέσεις για να τους δοθεί έστω ένα μέρος των οφειλών τους, που ανέρχονται στα 2,5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, τονίζουν ότι δέχονται σημαντικές πιέσεις από το Δημόσιο για το ΦΠΑ των τιμολογίων, ζητώντας να δοθεί άμεσα κάποια λύση από τη γαλακτοβιομηχανία.

Ακόμα, σε συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονικής οι συνδικαλιστές του σωματείου εργαζομένων στις επιχειρήσεις παραγωγής επισιτιστικών προϊόντων εξέφρασαν φόβους ότι ενδεχόμενη υπαγωγή της ΑΓΝΟ στο άρθρο ‘99 «ανοίγει την όρεξη να ακολουθήσουν κι άλλοι» με πιθανό μελλοντικό σενάριο το κλείσιμο, ή την αλλαγή ιδιοκτησίας και τη «μονοπώληση της γαλακτοκομικής ζώνης και του κλάδου» από ξένες πολυεθνικές, με «τεράστιες επιπτώσεις» στην αγορά «φρέσκου γάλακτος» και σε παραγωγούς, κτηνοτρόφους, προμηθευτές και καταναλωτές σε εκτεταμένες περιοχές της Κ. Μακεδονίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:09 - 13 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.