ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταράσσει τις οικογενειακές σχέσεις των αδελφών Χόντος ο... Γιώργος

01:05 - 12 Μαρ 2013 | Συνεντεύξεις
Ταράσσει τις οικογενειακές σχέσεις των αδελφών Χόντος ο... Γιώργος
Σε τεντωμένο σχοινί εμφανίζονται να είναι οι σχέσεις μεταξύ των αδελφών Χόντος που διαχειρίζονται τα ομώνυμα πολυκαταστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε επισημάνει την ανακοίνωση των Hondos Center σύμφωνα με την οποία όσον αφορά τα δημοσιεύματα για απλήρωτους υπαλλήλους, προμηθευτές, ακάλυπτες επιταγές και χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία, αφορούν την εταιρεία Χόντος Παλλάς Πολυκαταστήματα ΑΕ, που έχει τα καταστήματα σε Ιπποκράτους, Πατησίων και Νέα Ιωνία.

"Τα Hondos Center δεν έχουν την παραμικρή επιχειρηματική ή άλλη σχέση με την εταιρεία Χόντος Παλλάς Πολυκαταστήματα ΑΕ". Την εν λόγω εταιρεία χαρακτηρίζει "ανεξάρτητη και αυτοτελή επιχείρηση η οποία λειτουργεί με δικό της οικονομικό και εμπορικό κίνδυνο στην αγορά και δεν αφορά στο παραμικρό την εταιρεία Hondos Center, τα οποία εξακολουθούν να λειτουργούν με αξιοπιστία, υπευθυνότητα, και υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον καταναλωτή".

Αξίζει δε να τονιστεί ότι τα Hondos Center δηλώνει ότι "η Χόντος Παλλάς Πολυκαταστήματα ΑΕ λειτουργεί υπό νέα διοίκηση ήδη από το 2004 και το μόνο που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι ότι η συνεργασία μαζί της ήταν έκτοτε εξαιρετικά δυσχερής εως και ανέφικτη"!

Ολα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι οι σχέσεις μεταξύ των τεσσάρων αδερφών του Νίκου, του Κώστα, του Αργύρη και του Γιώργου Χόντου (που ελέγχει την Χόντος Παλλάς Πολυκαταστήματα ΑΕ), κάθε άλλο παρά από ομαλές είναι, όπως επιβεβαιώνουν και άνθρωποι της αγοράς. 

Σήμερα ο Νίκος Χόντος εμφανίζεται να του ανήκουν τα πολυκαταστήματα της Ομονοίας, της Γλυφάδας, του Κολωνακίου, τη Καλλιθέας και της Θεσσαλονίκης (Πυλαία). Αντίστοιχα ο Κώστας Χόντος ελέγχει ρα καταστήματα Χαλανδρίου, Αγ. Παρασκευής και δύο στο Πειραιά. Ο Αργύρης διαχειρίζεται τα καταστήματα στο Παγκράτι, στη Κηφισιά, στην Ερμού και το Μαρούσι, ενώ το μαύρο πρόβατο ο Γιώργος  ελέγχει τα σημεία στην Ιπποκράτους, στην Πατησίων και στη Ν. Ιωνία. Συνολικά το δίκτυο της αλυσίδας περιλαμβάνει 79 καταστήματα στα οποία συμπεριλαμβάνονται κάποια franchising αλλά και αυτά, όπου το εταιρικό σχήμα είναι πολυμετοχικό (συμμετέχουν επί παραδείγματι τρία από τα τέσσερα αδέρφια).

Παράγοντες από τον χώρο του καλλυντικού επιβεβαιώνουν ότι τα σημαντικά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο Γιώργος Χόντος δεν είναι τωρινό φαινόμενο καθώς αποσχολεί τους προμηθευτές του την τελευταία τριετία, απλώς υπό τις παρούσες συνθήκες έχει επιβαρυνθεί. Δηλώνουν δε ανήσυχοι, καθώς όπως επισημαίνουν οι ίδιοι το όνομα Χόντος είναι θεμέλιο για την αγορά του καλλυντικού και επιπλέον φοβούνται μήπως τα προβλήματα του επιχειρηματία συμπαρασύρουν και το υπόλοιπο δίκτυο των άλλων αδερφών. 

 

Από τα βουνά των Αγράφων έβαλαν τα προϊόντα ομορφιάς στα σπίτια
Για την οικογένεια Χόντου ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά. Τα πέντε αδέρφια (Νίκος,Γιώργος, Κώστας, Γιάννης, Αργύρης) αλλά και τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών τους δεν επιδιώκουν, ή καλύτερα δεν επιθυμούν τη δημοσιότητα.
Η οικογένεια έλκει την καταγωγή της από τα Αγραφα της Ευρυτανίας. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1967, καθώς τα μέλη της οικογένειας διείδαν πρώτοι από όλους ότι η Ελληνίδα ήταν πλέον σε θέση να ενισχύει το διαθέσιμο εισόδημά της για προϊόντα προσωπικής φροντίδας και όπως αποδεικνύει η ιστορία είχαν απόλυτο δίκιο. Παράλληλα, έκαναν το «κόλπο γκρόσο» με την κίνηση να τοποθετήσουν στα καταστήματα τους και προϊόντα ένδυσης, υπόδησης, είδη σπιτιού, αξεσουάρ για τη γυναίκα, τον άνδρα και το παιδί αλλά και επώνυμα ρολόγια και κοσμήματα αφού έμπαινες στο κατάστημα για να αγοράσεις ένα είδος και έφευγες με πέντε.

Αυτή την περίοδο ο όμιλος δοκιμάζεται αλλά όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς οι Χόντοι είναι σκληρά καρύδια για να το βάλουν κάτω.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:55 - 13 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.