ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Champions League ετοιμάζουν και οι Άραβες

15:29 - 13 Μαρ 2013 | Συνεντεύξεις
Champions League ετοιμάζουν και οι Άραβες
Σκοπός των εμίρηδων του Κατάρ είναι να προσελκύσουν τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες της Ευρώπης, μ' ένα ποσό που θα ανέρχεται στα 261 εκα. δολάρια ανά σύλλογο.
Όπως μεταδίδουν οι «Times» η νέα διοργάνωση που οι Καταριανοί θέλουν να ξεκινήσουν από το 2015 θα ονομάζεται «Dream Football League» και αναμένεται να αποτελέσει το αντίπαλο δέος για το Champions League της Ευρωπαϊκής Ομοσπoνδίας Ποδοσφαίρου (UEFA), τη πιο κερδοφόρα ετήσια ποδοσφαιρική διοργάνωση στον κόσμο. Τα διαφημιστικά κέρδη της UEFA από το Champions League για το 2012 ανήλθαν στα 1,3 δισ. ευρώ.
 
Η νέα διοργάνωση που προωθούν οι Άραβες αναμένεται να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια την καλοκαιρινή περίοδο και στόχος της DFL είναι να προσελκύσει τα μεγαλύτερα brand names της ποδοσφαιρικής αγοράς, ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και η Μπαρτσελόνα. Και επειδή η προοπτική  των αγώνων εν μέσω θέρους στο Ντουμπάι δεν είναι θελκτική, οι Άραβες σκοπεύουν να δώσουν 261 εκατ. δολάρια σε κάθε club που θα συμμετάσχει στη διοργάνωση. Σημειώνεται ότι η περσινή νικήτρια του Champions League, Τσέλσι, έβαλε στα ταμεία της 70 εκατ. δολάρια.
 
Η DFL θα διεξάγεται σε 6 πόλεις του Περσικού Κόλπου και εντάσσεται στο άνοιγμα της αραβικής αγοράς στον κόσμο του ποδοσφαίρου  Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου (Μουντιάλ) θα διεξαχθεί στο Κατάρ το 2022 και ήδη έχουν ξεκινήσει πολλά έργα εν όψει της διοργάνωσης σε υποδομές, οδικά έργα, κατασκευή ξενοδοχείων κ.α. Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ των Times «οι Καταριανοί έχουν δείξει ότι αν θέλουν κάτι πολύ το αποκτούν και η ποδοσφαιρική αγορά έχει δείξει ότι τα πάντα μπορούν να γίνουν αν υπάρχει το κατάλληλο αντίτιμό»...
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.