ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Carpos της επιτυχίας στο Κολωνάκι και το Λονδίνο

01:06 - 20 Μαρ 2013 | Συνεντεύξεις
Ο Carpos της επιτυχίας στο Κολωνάκι και το Λονδίνο
Μία οικογένεια τολμάει μέσα στην κρίση να επενδύσει σε με δύο καταστήματα ξηρών καρπών στην Αθήνα και το Λονδίνο και κερδίζουν το στοίχημα.

Μετράνε στο χώρο των ξηρών καρπών και του καφέ περισσότερο από 20 χρόνια ιστορίας, ωστόσο μόλις πριν από 1,5 χρόνο απέκτησαν το δικό τους σημείο πώλησης στην Αθήνα, κάνοντας αμέσως τη διαφορά και κερδίζοντας τις εντυπώσεις.
Η οικογένεια Κοντόπουλου ίδρυσε το 1991 την εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΙ ΑΕ CARPO και δραστηριοποιήθηκε στην περιοχή της Αθήνας στον τομέα της εισαγωγής, επεξεργασίας, τυποποίησης και εμπορίας ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων. Ωστόσο, η εταιρεία δραστηριοποιείται στο επιπεδο της χονδρικής προμηθεύοντας super market, χονδρέμπορους και ξενοδοχεία, εστιατόρια, cafe-bar, ξενοδοχεία, κτλ.

 

Η νούμερο1 εταιρεία στο χώρο της ιδιωτικής ετικέτας και της προμήθειας ξενδοχείων

Μέσα σε 15 χρόνια η εταιρεία γίνεται η νούμερο 1 εταιρεία στο χώρο της με εξειδικευμένο τμήμα πωλήσεων και καινοτομικά προϊόντα αποκλειστικά σχεδιασμένα για τη συγκεκριμένη αγορά.
Το δίκτυο διανομής περιλαμβάνει ιδιόκτητο στόλο αυτοκινήτων με δυνατότητα καθημερινής εξυπηρέτησης 300 σημείων στο νομό Αττικής.
Επιπλέον, σε συνεργασία με την εταιρεία KRAFT FOODS HELLAS η Carpo είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων Jacobs espresso στο νομό Αττικής για την αγορά Ba.Re.Ca.(Bar, Restaurant, Cafe).Ταυτόχρονα προμηθεύει ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για τις εταιρείεας Carrefour, Delhaize, και Macro.

 

Το κατάστημα στο Κολωνάκι

Ωστόσο, η οικογένεια τόλμησε να ονειρευτεί κάτι περισσότερο και μάλιστα, εν καιρώ κρίσης. Σε μία περίοδο που οι περισσότερες εταιρείες μαζεύονται, η οικογένεια Κοντόπουλου έκανε το επόμενο βήμα. Δημιούργησε το πρώτο δικό της σημείο πώλησης, ένα κατάστημα στο Κολωνάκι στην οδό Κανάρη.
Το Νοέμβριο του 2011 εγκαινιάζεται το κατάστημα και θα φέρει αμέσως έναν αέρα ανανέωσης στο συγκεκριμένο είδος στην Αθήνα. Ένα κατάστημα που ξεχωρίζει αμέσως για το design και την γκάμα των προϊόντων, που περιλαμβάνει φυσικά ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, αλλά επίσης καφέ και σοκολάτες.

 

Το δεύτερο κατάστημα στο Λονδίνο

Με την επιτυχία του εγχειρήματος θα ανέμενε κανείς ότι η οικογένεια θα συνέχιζε την προσπάθεια με τη δημιουργία νέων καταστημάτων στην Αθήνα και την Ελλάδα μέσω franchise. Έκαναν όμως το μεγάλο βήμα και άνοιξαν το επόμενο κατάστημά τους στο Λονδίνο. Μόλις τρεις μήνες μετά το κατάστημα της Κανάρη, το σήμα του Carpo κόσμησε την Piccadilly street στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας. Από τις 5 Φεβρουαρίου 2012, όταν άνοιξε οι πόρτες του νέου καταστήματος, το Carpo κατάφερε να ξεχωρίσει στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του Λονδίνου. Με προϊόντα απ' όλο τον κόσμο και από την Ελλάδα, με ποιοτικό καφέ και φυσικά τον απαραίτητο freddo capuccino έγινε σημείο αναφοράς.
Η οικογένεια Κοντόπουλου έκανε μέσα στην κρίση τη σωστή επιλογή. Επέλεξε την εξωστρέφεια και την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό και πέτυχε.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:11 - 20 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.