ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κώστας Πιστιόλας: Ρύζι από το Αγρίνιο σε όλο τον κόσμο

00:04 - 09 Απρ 2013 | Συνεντεύξεις
Κώστας Πιστιόλας: Ρύζι από το Αγρίνιο σε όλο τον κόσμο
Μία παραδοσιακή εταιρεία με νέες gourmet προτάσεις και προϊόντα.

 

Μετά από δύο χρόνια έρευνας και ανάπτυξης όπως μας αποκάλυψε ο πρόεδρος της εταιρείας Αgrino Kώστας Πιστιόλας, "κάναμε και πάλι την διαφορά". Η εταιρεία μόλις πριν από λίγο καιρό λάνσαρε μία νέα σειρά προϊόντων την Agrino Bistro, η οποία έχει ήδη τοποθετηθεί σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

 

"Πόσες φορές έχετε αναζητήσει την κρεμώδη υφή και την πλούσια απολαυστική γεύση του αυθεντικού Ιταλικού ριζότο αλλά διστάζετε να δοκιμάσετε τις μαγειρικές σας ικανότητες μας ρωτά περιπαιχτικά ο ίδιος και απαντά "Με τη σειρά Agrino Bistro μπορείτε να απολαμβάνετε όποτε θέλετε gourmet γεύσεις εύκολα και γρήγορα! Αgrino Bistro Ριζότο και Αgrino Bistro Πιλάφια, τα οποία προσφέρονται σε έξι διαφορετικές γεύσεις, ικανές να ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

 

Είναι σημαντικό, τονίζει ο Κώστας Πιστιόλας μέσα στην κρίση να γίνονται επενδύσεις, οι οποίες αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία όταν αυτές γίνονται από ελληνικές εταιρείες. Όπως μας λέει παρά το ότι η χώρα μας κρύβει πραγματικούς θησαυρούς λίγοι τους ξέρουν. Αναφέρει χαρακτηριστικά την περίπτωση του ρυζιού, η οποία θεωρείται και είναι μία από τις πιο δυνατές ελληνικές καλλιέργειες, αφού παράγονται 120 χιλιάδες τόνοι ετησίως, με τους μισούς να καταναλώνονται στην εγχώρια αγορά και το υπόλοιπο να εξάγεται.

 

Εξαγωγές το 25% των πωλήσεων

 

Εκτός από την καινοτομία που αποτελεί αιχμή του δόρατος της στρατηγικής που έχει χαράξει η εταιρεία η ενίσχυση των εξαγωγών αποτελεί το δεύτερο αλλά εξίσου σημαντικό παρακλάδι της. Σήμερα η εταιρεία εξάγει σε 18 χώρες -οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν το 25% των πωλήσεών της- και ετοιμάζεται να εγκαινιάσει και νέα ανοίγματα σε άλλες αγορές και συγκεκριμένα στην Αμερική, την Αραβική Χερσόνησο, τη Ρωσία, την Ουκρανία και τα Βαλκάνια.

 

Σε οικονομικό επίπεδο, αν και αισιόδοξος άνθρωπος -και οικονομολόγος- ο Κώστας Πιστιόλας αποφεύγει να κάνει την όποια εκτίμηση τονίζοντας ότι τα πάντα είναι ρευστά. Παρόλα ταύτα θεωρεί ότι θα είναι επιτυχία αν η εταιρεία πετύχει τον περυσινό τζίρο που ήταν της τάξεως 33 εκατ. ευρώ.

 

agrino851 09413

Από το μπακάλικο στο Αγρίνιο ως το Agrino

 

Ξεκινώντας την επιχειρηματική της δράση τη δεκαετία του 1920 και από ένα μπακάλικο της πλατείας Κ. Χατζόπουλου στο Αγρίνιο, η οικογένεια Πιστιόλα σήμερα παράγει και διαθέτει στην ελληνική και τη διεθνή αγορά επώνυμα προϊόντα, θέτοντας στο επίκεντρο της στρατηγικής της την εξωστρέφεια και την καινοτομία και διατηρώντας από το 1980 την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά συσκευασμένου ρυζιού.

 

Η ιστορία της ΕΥ.ΓΕ. ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ Α.Ε ξεκινάει το 1955 στο Αγρίνιο, όταν τα αδέρφια Ευστράτιος, Ευθύμιος και Γεώργιος Πιστιόλας πραγματοποιούν το όραμά τους για εμπόριο ρυζιού.

 

Το 1962 τα αδέρφια αγοράζουν τις εγκαταστάσεις της εταιρίας "Ελληνικοί Ορυζόμυλοι" και πλέον μπαίνουν και στην παραγωγική διαδικασία. Το όνομα που δίνεται στα τυποποιημένα προϊόντα της εταιρίας είναι "AGRINO" και συσκευάζονται στην πρωτοποριακή χάρτινη σακούλα με το παραθυράκι, με την οποία τα ρύζια Agrino έγιναν γνωστά στον Έλληνα καταναλωτή και αγαπήθηκαν.

 

Από την δεκαετία του '70 στη γκάμα προϊόντων της AGRINO περιλαμβάνονται όλες οι λευκές ελληνικές ποικιλίες, καθώς επίσης το ρύζι parboiled, τύπου "Αμερικής". Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην AGRINO αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η εταιρία βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεών τους από την δεκαετία του 1980. Η δεκαετία του '90 χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα.

 

Το 1993 η Εταιρία μπαίνει στην αγορά των οσπρίων, συσκευάζοντας τη γκάμα αυτή στο πρωτοποριακό όρθιο πακέτο με τη τετράγωνη βάση και τη διαφάνεια, με την οποία αναδεικνύεται πλήρως η ποιότητα των οσπρίων που με μεγάλη επιμέλεια διαλέγει.

 

Το έτος 1998 ολοκληρώθηκε μια πολύ μεγάλης αξίας επένδυση, το νέο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, που θεωρείται από τα πιο σύγχρονα παγκοσμίως στον κλάδο της επεξεργασίας ρυζιού. Το 1999 η Εταιρεία μπαίνει σε νέα κατηγορία προϊόντων με το λανσάρισμα των πρωτοποριακών ημιέτοιμων Agrino Specialites, και επεκτείνει την γκάμα των αρωματικών ρυζιών με το Basmati.

 

Το πιστοποιητικό ISO 9002 που απέκτησε το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης το 1999 και ολόκληρη η Εταιρεία το 2001 από τον φορέα TUV Γερμανίας, επιβεβαιώνει τα υψηλά πρότυπα ποιότητας της Εταιρείας.

 

Το 2002 η Εταιρία βραβεύεται από το ΕΒΕΑ με το βραβείο "επωνύμου προϊόντος" και από την Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL για τα προϊόντα Agrino Specialites.

 

Το 2003 η νέα κατηγορία των ρυζιών γρήγορης παρασκευής συσκευάζεται σε χάρτινο κουτί, ενώ το ιταλικό ρύζι Carnarolli, ιδανική ποικιλία για ρiζότο, προστίθεται στην κατηγορία Special / Exotic.

 

Λίγα χρόνια αργότερα μία ακόμη καινοτομία έρχεται να προστεθεί στη λίστα. Ο λόγος για το λανσάρισμα της νέας σειράς Agrino Bistro. Σε λίγα μόνο λεπτά και απλά με την προσθήκη νερού, η εταιρεία σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε στο τραπέζι σας μοναδικά σπυρωτά πιλάφια και αυθεντικά κρεμώδη ριζότo.

 

Δέσποινα Καραγιαννόπουλου

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 01:00 - 10 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.