ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιές μετοχές κινδυνεύουν με έξοδο από τον δείκτη ΜSCI

00:08 - 11 Απρ 2013 | Συνεντεύξεις
Ποιές μετοχές κινδυνεύουν με έξοδο από τον δείκτη ΜSCI
Ισπανικές, ιταλικές, γερμανικές και βρετανικές μετοχές κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός του MSCI, ενώ συνωστίζονται οι υποψήφιοι για να μπουν στη θέση τους.

H Banco Popolare της Ισπανίας, οι ιταλικές Intesa SanPaolo και Banca Monte di Paschi είναι μεταξύ των μετοχών που κινδυνεύουν να αποβληθούν από τον δείκτη MSCI Europe στην επανεξέταση του επόμενου μήνα, σύμφωνα με την Exane BNP Paribas.


Οι βρετανικές μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου, οι Kazakhmys, Eurasian και Evraz - των οποίων οι τιμές έχουν σημειώσει πρόσφατα απότομη βουτιά - είναι επίσης πιθανές υποψήφιες προς διαγραφή, όπως είναι και γερμανική χαλυβουργία Salzgitter, ο βρετανικός κατασκευαστικός όμιλος Balfour Beatty και η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot, τονίζουν οι αναλυτές της Exane. Ο MSCI θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της επανεξέτασης του δείκτη στις 15 Μαΐου, με τις αλλαγές να εφαρμόζονται μετά το κλείσιμο στις 31 Μαΐου.

 

Οι υποψήφιοι για είσοδο στον δείκτη

 

Οι καλύτεροι υποψήφιοι για να εισέλθουν στον MSCI Europe κατά την αναθεώρηση, σύμφωνα με την Exane, είναι η easyJet, η Telefonica Deutschland , η βρετανική Direct Line, η DKSH, η Bank of Ireland και η γερμανική Fuchs Petrolub Pref.


Η επίδραση της προσθήκης ή διαγραφής από το δείκτη MSCI Standard είναι πολύ συχνά σημαντική, καθώς και οι δύο κινήσεις δημιουργούν σημαντική τεχνική πίεση στην μεσαία κεφαλαιοποίηση - δηλαδή στις εταιρείες με κεφαλαιοποίηση 1 με 6 δισ. δολάρια, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της Exane BNP Paribas. «Πιστεύουμε ότι η πιο απλή επενδυτική κίνηση είναι να τηρήσει κανεί long θέσεις στις μετοχές που μπαίνουν στον δείκτη και short θέσεις σε αυτές που αφαιρούνται από αυτόν», όπως προσθέτουν.

 

Ε.Κ.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:01 - 11 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.