ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μαύρο» το 2013 για τις επιχειρήσεις

00:02 - 15 Απρ 2013 | Ειδήσεις
«Μαύρο» το 2013 για τις επιχειρήσεις
Παλιά ήταν πανίσχυρες, τώρα κλείνουν το ένα εργοστάσιο μετά το άλλο. Το 2013 ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς ακόμη και για τις μεγάλες εταιρείες -ελληνικές και πολυεθνικές- που κάποτε μπορεί και να είχαν αποκτήσει διαστάσεις πολυεθνικής.

Περίτρανο παράδειγμα η Σέλμαν, η οποία μην αντέχοντας άλλο τις υποχρεώσεις που είχαν πλέον λάβει διαστάσεις χιονοστιβάδας αποφάσισε να αναστείλει την λειτουργία της κεντρικής της μονάδας στη Χαλκίδα. Σήμερα όλο το στοκ της εταιρείας είναι "τσουβαλιασμένο" σε ένα υποκατάστημα που λειτουργεί στα Γλυκά Νερά. Ομως και πάλι η πορεία της εταιρείας είναι επίφοβη και κανείς δεν ξέρει αν θα ορθοποδήσει καθώς είναι άμεσα εξαρτημένη από την οικονομική δραστηριότητα που τα τελευταία πέντε χρόνια βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

 

Pepsico-HBH:

 

Το κλείσιμο της μονάδας εμφιαλωμένου νερού, φούντωσε τις φήμες που θέλουν τον πολυεθνικό κολοσσό να αποχωρεί στο τέλος του
δράματος από τη χώρα. Αναμφίβολα η εταιρεία δεν καλοβλέπει τις εξελίξεις στην χώρα και εδώ και δύο χρόνια ακολουθεί εκτεταμένο
πρόγραμμα περικοπών και σε επίπεδο δραστηριότητας αλλά και προσωπικού. Οι πληροφορίες θέλουν να βάζει πωλητήριο και σε άλλα ακίνητά της και όλες οι δραστηριότητες της να συνωστίζονται στην έδρα της Tasty.


Πάντως όπως όλα δείχνουν ούτε και τα αναψυκτικά της βγαίνουν, καθώς οι αθρόες απολύσεις σχεδόν όλου του τμήματος πωλήσεων της έχει γυρίσει μπούμερανγκ. Σήμερα, τις πωλήσεις των αναψυκτικών τις κάνουν οι πωλητές της Tasty.


Νeoset:

 

Οι Αραβες επενδυτές -που ήθελαν το δίκτυο αλλά όχι την μονάδα της Χαλκίδας- έφυγαν και τα προβλήματα για την άλλοτε πρωταγωνίστρια στον χώρο του επίπλου γιγαντώνονται. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η εταιρεία γράφει τις τελευταίες σελίδες της ιστορίας της, όπως επιβεβαιώνει και το λουκέτο στην ναυαρχίδα του δικτύου της στη Κηφισιά.

 

ΒΙΟΜΕΚ:

 

Αυλαία μετά τα πολλά προβλήματα αποφάσισε ο Γιώργος Περιστέρης στην θυγατρική της Τέρνα, Βιομέκ που εδρεύει στο Αλιβέρι. Η ανύπαρκτη δουλειά για την τελευταία δημιούργησε ανυπέρβλητα προβλήματα για την συνέχιση της με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας πριν από ένα μήνα περίπου να αποφασίσει και την αναστολή λειτουργίας της.


ΑΓΕΤ%20Ηρακλής">ΑΓΕΤ Ηρακλής:


Η βαριά της ιστορία δεν απέτρεψε το κλείσιμο της μονάδας της στην Χαλκίδα. Η κατρακύλα των πωλήσεων σε ποσοστό άνω του 80% οδήγησε τους Γάλλους της Lafarge  να βάλουν λουκέτο στη συγκεκριμένη μονάδα, δημιουργώντας παράλληλα και πολλά ερωτηματικά ως προς την συνέχιση της παραμονής τους στην εσωτερική αγορά. Το 2012 οι πωλήσεις του ομίλου στην Ελλάδα περιορίστηκαν στα 1,3 εκατ. τόνους όταν μία εξαετία πίσω είχαν περάσει τα 11 εκατ. τόνους.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:08 - 15 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.