ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι γράφουν οι εφημερίδες

10:19 - 22 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Οι διαβουλεύσεις με την τρόικα και οι επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό στο επίκεντρο του Τύπου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Βροχή ρουσφετιών! από τον «πράσινο» ΟΑΕΔ".

"Κομματικές προσλήψεις μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ προετοιμάζει ο διοικητής του Ηλίας Κικίλιας, στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της ανεργίας".

 

ΕΘΝΟΣ: "Ολα σε ένα με στόχο 12 δισ. από την τρόικα".

"Σε ενιαίο νομοσχέδιο θα συμπεριληφθούν οι ρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με την τρόικα. Θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Περιλαμβάνει τις διατάξεις για το Δημόσιο, το τέλος ακινήτων, την εξόφληση Εφορίας και Ταμείων".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Παϊσιος: «Θα τα πάρουν όλα από την Ελλάδα και... τότε θα ξεκινήσει η Ανοδος»!"

"Το πιο σπουδαίο πράγμα στη ζωή ενός ανθρώπου είναι να καταφέρει όσα είπε και έκανε να παραμείνουν «ζωντανά» και μετά το θάνατό του. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Φυσικά, ο γέροντας Παΐσιος το κατάφερε αυτό. Δηλαδή, κατάφερε να μείνουν τα λόγια του χαραγμένα στο μυαλό πολλών ανθρώπων, κατάφερε να γίνει μια πνευματική «στάχτη» που σκορπίστηκε παντού και η οποία άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της. Σημάδια προειδοποιητικά, σημάδια καταλυτικά".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δωρεάν ένσημα 2,5 ετών!".

"Πώς θα κατοχυρώσετε έως και 28 μήνες ασφάλισης χωρίς να πληρώσετε ούτε ένα ευρώ. Τα παράθυρα της νομοθεσίας για συνταξιοδότηση με βάση τα ευνοϊκά όρια ηλικίας που ίσχυαν το 2010".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Νέο ψαλίδι σε 1 εκατ. επικουρικές".

"Η πρώτη μείωση έγινε ήδη στις επικουρικές συντάξεις του Μαρτίου των ασφαλισμένων στο επικουρικό ταμείο των τροφίμων, που παρέμεινε με τη μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου. Η συγκεκριμένη αγγίζει το 30%. Επονται τα υπόλοιπα Ταμεία που έχουν εξαιρεθεί από την ενσωμάτωση στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης".

 

ΕΣΤΙΑ: "Τώρα απαιτείται πολιτική γενναιότης".

"Το κύριο στοιχείο που απαιτείται για την εφαρμογή ριζοσπαστικής μεταρρυθμιστικής πολιτικής είναι η πολιτική γενναιότης. Η οποία δεν είναι δεδομένη. Στην Βρεταννία επί εποχής Θάτσερ επεδείχθη εις το έπακρον από την Σιδηρά Κυρία, αλλά προσέκρουε στα μέλη του πολιτικού κατεστημένου που δεν ήθελαν κοινωνικές συγκρούσεις. Ομως αυτό που απεδείχθη τότε ήταν ότι καμμία πραγματική μεταρρύθμισις δεν μπορεί να γίνη χωρίς συγκρούσεις. Αυτό διαπιστώνεται σήμερα και στην χώρα μας".

 

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δηλώνονται όλα τα εισοδήματα".

"Τόκοι από καταθέσεις, κέρδη από μετοχές ή μερίσματα, κέρδη από ρευστοποιήσεις μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, ακόμη και επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, πρέπει να αναγραφούν στις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβάλουν οι φορολογούμενοι για τα εισοδήματα του 2012.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "10ήμερο θρίλερ".

"Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες κρίνεται το πρόγραμμα της κυβέρνησης αλλά και το μέλλον της. Η επικοινωνιακή ανάσα που πήρε μετά τον συμβιβασμό με την τρόικα εξαντλήθηκε γρήγορα και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει να υλοποιήσει κάτω από ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα".

 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Μη βλασφημείτε τη... θεία".

"Η σύλληψη για δεύτερη φορά του Δημήτρη Κολλάτου, επειδή ανήρτησε στο μπαλκόνι του σπιτιού του (να σημειωθεί ότι είναι απέναντι από τη γερμανική πρεσβεία στο Κολωνάκι) πανό κατά της Μέρκελ και του μνημονίου, αυτομάτως προκαλεί ερωτήματα. Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε κάποιον από αυτούς που δημοσίως βρίζουν και προσβάλλουν εδώ και τρία χρόνια την Ελλάδα, τους Ελληνες, την ελληνική Ιστορία και τα ελληνικά σύμβολα;".

 

ΤΑ ΝΕΑ: "Εκλεψε το 2001 και απολύθηκε το 2013!".

"Ατιμωρησία, ακόμη και πάνω από μία δεκαετία, εξασφαλίζουν οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι και μάλιστα χωρίς να χάνουν όλο τον μισθό τους. Τις τεράστιες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των πειθαρχικών διαδικασιών επιβεβαιώνουν δύο νέες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας: η μία από αυτές αφορά αστυνομικό που συνελήφθη για κλοπή το 2001, αλλά η απόλυσή του επικυρώθηκε φέτος!

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Ετρεξε όλη η Θεσσαλονίκη. Μαραθώνιος αλληλεγγύης και αγάπης".

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σήμα αισιοδοξίας. Οι τράπεζες εξασφαλίζουν το 10%".

"Αισιόδοξη εμφανίζεται η αγορά πως οι μεγάλες τράπεζες θα καταφέρουν τελικώς να συγκεντρώσουν το 10% της κεφαλαιακής τους ενίσχυσης από ιδιώτες και να παραμείνουν ιδιωτικές. Εν τω μεταξύ, πυρετώδεις είναι οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι τράπεζες, προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο αυτόν".

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Με σφραγίδα της τρόικας το φορολογικό νομοσχέδιο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην τελική ευθεία μπαίνει η φορολογική μεταρρύθμιση, με κύριο στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, καθώς το υπουργείο Οικονομικών διαμορφώνει τις βασικές παραμέτρους στο νομοσχέδιο, η ψήφιση του οποίου αποτελεί ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα της επόμενης αξιολόγησης του Ιουνίου από την τρόικα"

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.