ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξάρθρωση κυκλώματος παρεμπορίου στο Κερατσίνι από ΣΔΟΕ και ΕΛΑΣ

15:09 - 30 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία ύστερα από πολύμηνες συντονισμένες προσπάθειες των αρχών, ολοκλήρωσε την εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίας και παρεμπορίου.

«Αξίζουν συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες εκ μέρους όλων στα στελέχη των υπηρεσιών που εργάστηκαν για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα. Η εξάρθρωση του συγκεκριμένου κυκλώματος, αλλά και κάθε κυκλώματος αυτού του είδους αποτελεί διαχρονικό στόχο της Κυβέρνησης, καθώς οι παράνομες αυτές δραστηριότητες στερούν έσοδα από τα δημόσια ταμεία και κατά συνέπεια από το κοινωνικό σύνολο. Παράλληλα, η αυστηρή πάταξη τέτοιων φαινομένων, συμβάλλει καίρια και αποφασιστικά στην υποστήριξη των νόμιμων επιχειρήσεων, οι οποίες συμβάλλουν με τη δραστηριότητα τους στην προσπάθεια οικονομικής ανόρθωσης της χώρας. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη δίωξη της παρανομίας με την ίδια ένταση στοχεύοντας στην προστασία του πολίτη, στη μείωση της φοροδιαφυγής και στην ενίσχυση του υγιούς εμπορίου» σημειώνει ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.


Σημειώνεται ότι οι Έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε καταστήματα και αποθήκες με απομιμητικά προϊόντα στο Κερατσίνι Αττικής οδήγησαν σε κατασχέσεις σε -2.516- ζευγάρια υποδημάτων, -251- ενδύματα, -17- ρολόγια και -73- γυαλιά ηλίου, διαφόρων γνωστών εμπορικών οίκων, καθώς και δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συντονισμένης επιχείρησης, η οποία δρομολογήθηκε και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και ειδικότερα με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε δυο (2) καταστήματα πώλησης και τρεις (3) αποθήκες ενδυμάτων και υποδημάτων, καθώς και δύο (2) Ι.Χ.Φορτηγά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνταν για την περαιτέρω διάθεση των προϊόντων απομίμησης.


Συνελήφθησαν, με την αυτόφωρη διαδικασία, δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, ενώ αναζητείται ένα ακόμα άτομο, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία, απάτη και παραβάσεις του Αγορανομικού Κώδικα σε συνδυασμό με το νόμο περί σημάτων. Επιπλέον, η δικογραφία περιλαμβάνει και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, αφού από τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκε η μη έκδοση τουλάχιστον ενός συνοδευτικού φορολογικού στοιχείου αξίας - διακίνησης αγαθών αξίας ύψους άνω των -500- ευρώ.


Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.