ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι γράφουν οι εφημερίδες

08:58 - 08 Μαϊ 2013 | Ειδήσεις
Οι απολύσεις στο Δημόσιο, τα «τύμπανα πολέμου» στη Συρία και το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα στο επίκεντρο του Τύπου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Δημόσιο. Το χρονοδιάγραμμα της σφαγής".

"Στον αέρα βρίσκονται 53.000 δημόσιοι υπάλληλοι, που κινδυνεύουν είτε να απολυθούν άμεσα είτε να απομακρυνθούν αρχικά από τη θέση τους... για να απολυθούν αργότερα! Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε προς την τρόικα".

ΕΘΝΟΣ: "Η εφορία ξεσκονίζει τα δάνεια".

"Εκτεταμένους ελέγχους στα δάνεια για αγορές μεγάλης αξίας ετοιμάζει η Εφορία. Τα στοιχεία θα αντιπαραβληθούν με το περιεχόμενο των δηλώσεων εισοδήματος. Ο σκοπός είναι να εντοπιστούν αποκρύψεις εισοδήματος και αλλοιώσεις «πόθεν έσχες»".


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οι σιωνιστές χτυπούν Συρία και πάνε για... Αρμαγεδδώνα".

"Οι δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή θα αποτελέσουν το έναυσμα για παγκόσμια πολεμική σύρραξη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πόλεμος νεύρων με θύματα 100.000 μαθητές".

"Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού με τον υπ. Παιδείας, αύριο η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, όπου όλες οι παρατάξεις πλην του ΠΑΜΕ έχουν ταχθεί υπέρ των κινητοποιήσεων. Αιτία πολέμου η αύξηση ωραρίου κατά 2 ώρες, η αξιολόγηση, οι υποχρεωτικές μεταθέσεις και το «μαχαίρι» στους αναπληρωτές της επόμενης χρονιάς".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Η απόβαση των Καναδών".

"Η Ελλάδα προσελκύει εσχάτως, εκτός από ρωσοτσεχικά κεφάλαια (ΟΠΑΠ), επενδυτές και από άλλα κρύα μέρη του πλανήτη, όπως είναι ο Καναδάς. Σε νέο επενδυτή προερχόμενο από αυτή τη μακρινή χώρα εξελίσσεται το συνταξιοδοτικό ταμείο με την ονομασία PSP Investments, το οποίο απέκτησε το 26,6% των μετοχών του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» μέσω της εξαγοράς της συμμετοχής της Hochtief".

ΕΣΤΙΑ: "Οι συμπληγάδες της οικονομίας".

"Αν κρίνουμε από τα όσα αναφέρουν στις εκθέσεις τους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισμαστικό Ταμείο, φαίνεται ότι μάλλον περάσαμε τις συμπληγάδες της οικονομίας. Παλαιότερα ελέγετο ότι η ελληνική οικονομία θυμίζει βαρέλι χωρίς πάτο. Τώρα φαίνεται ότι φθάσαμε πλέον στον πάτο. Εφεξής το βαρέλι θα αρχίση να γεμίζη. Η οικονομία θα αρχίση να εξέρχεται από την ύφεση και θα εισέλθει σιγά-σιγά στην διαδικασία της αναπτύξεως. Οπότε θα αρχίση να απορροφάται και η ανεργία".

Η ΑΥΓΗ: "Υπνωτισμός πριν τα νέα μέτρα".

"Φούσκα αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας από το επιτελείο Σαμαρά και τα φιλικά τους μέσα ενημέρωσης, κόντρα σε όλα τα στοιχεία και τις ενδείξεις για τις μελλοντικές εξελίξεις. Ισως στην κυβέρνηση να εκτιμούν ότι, αφού χάνουν το παιχνίδι της πολιτικής και των αποτελεσμάτων, το τεχνητό «κλίμα» να είναι ό,τι τους απέμεινε".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα. Ακύρωση της τακτοποίησης".

"Τα ακίνητα με πολεοδομικές παραβάσεις που εντάχθηκαν στη ρύθμιση, διατρέχουν κίνδυνο ακύρωσης της τακτοποίησής τους εφόσον κάποιος γείτονας, κάτοικος της περιοχής, περιβαλλοντικός σύλλογος κλπ πληροφορηθεί την υπαγωγή στο νόμο και προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Κάτι τέτοιο θα καταστεί εφικτό σε περίπου δύο μήνες, οπότε και αναμένεται να δημοσιευθεί η σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Αναταράξεις στην πτήση για Πεκίνο".

"Η γερμανική Hochtief πούλησε το 26,7% του «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο καναδικό ασφαλιστικό ταμείο Public Sector Investment Board προκαλώντας ταραχή στην κυβέρνηση εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Πεκίνο. Το ΤΑΙΠΕΔ, κάτοχος του 30% του αεροδρομίου διαπραγματευόταν με τους Κινέζους. Τώρα ή θα τους πουλήσουν μεγαλύτερο ποσοστό, μειώνοντας περαιτέρω το 25% που έχει απομείνει στο Δημόσιο, ή θα πείσουν τη Hochtief να πουλήσει και το υπόλοιπο 13,3%".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Αντίο Σαμαρά στα βαρίδια του ΠΑΣΟΚ".

"Οι αναταράξεις στο κόμμα της Ιπποκράτους προβάλλουν ως οιονεί απειλή για τη συνοχή του τρικομματικού συνασπισμού. Αλλά την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολιτικών παρατηρητών, «βολεύουν» και τους «γαλάζιους» σχεδιασμούς για να δημιουργηθεί ένα νέο τοπίο στον χώρο της Κεντροδεξιάς, με νέες συσπειρώσεις για τη ΝΔ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η πτώση τιμών φέρνει ρεκόρ αφίξεων ξένων τουριστών".

"Οι τιμές των καταλυμάτων στην Ελλάδα συνεχίζουν να υποχωρούν και φέτος, καθιστώντας τη χώρα μας πιο ελκυστική για τους ξένους τουρίστες, γεγονός που αντανακλάται στη σημαντική αύξηση των κρατήσεων. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ελλάδα τον Μάιο ήταν μειωμένες κατά 15,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι και κατά 20,4% έναντι του Μαΐου του 2011".

Η ΝΙΚΗ: "Αυθαίρετα, όλα για τα πρόστιμα".

"Λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερα κίνητρα και ευνοϊκοί όροι για την πληρωμή των προστίμων αυθαιρέτων έως 60 δόσεις προβλέπει ο νέος νόμος που προωθεί το ΥΠΕΚΑ με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους ιδιοκτήτες να υπαχθούν στη ρύθμιση".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Στον αέρα οι Πανελλαδικές".

"Καθοριστικής σημασίας για την πορεία των πανελλαδικών εξετάσεων, που είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 17 Μαΐου, θα είναι η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με το δ.σ. της ΟΛΜΕ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Επικίνδυνη κλιμάκωση της επέμβασης στη Συρία".

"ΚΚΕ: Ο ελληνικός λαός να καταδικάσει την ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Συρίας και την απαράδεκτη εμπλοκή της ελληνική κυβέρνησης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στο συριακό λαό, υποστηρίζοντας τη θέση ότι οι εξελίξεις στη Συρία είναι υπόθεση του λαού της".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πρώτο τεστ για 206.000 υπαλλήλους".

"Το ερωτηματολόγιο το οποίο θα κληθούν να συμπληρώσουν 206.000 δημόσιοι υπάλληλοι παρουσιάζουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ». Με βάση τα στοιχεία από τις απαντήσεις τους θα καθορισθούν οι θέσεις ανά υπηρεσία και θα αρχίσει η αξιολόγησή τους".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "STOP σε εξοπλισμό για σύρους αντάρτες".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "ΔΝΤ: Η οικονομία δεν αντέχει άλλη αύξηση της φορολογίας".
«Ηταν μία θετική έκθεση αλλά δεν εφησυχάζουμε» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, σχολιάζοντας την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελληνική οικονομία. Με την έκθεσή του το ΔΝΤ ζητεί πιο ισορροπημένη κατανομή των βαρών της δημοσιονομικής προσαρμογής".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Βαρόμετρο η Alpha".
"Με την Alpha Bank να ανοίγει τον «χορό» των ανακεφαλαιοποίησεων και ως εκ τούτου να αποτελεί βαρόμετρο για την επιτυχία της όλης διαδικασίας τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρα μπαίνουν στην τελική ευθεία. Ηδη η Alpha οργανώνει νέα road shows στο εξωτερικό, ενώ ακολουθούν Πειραιώς και ΕΤΕ. Σε αναζήτηση κεφαλαίων βρίσκονται και οι μικρότερες τράπεζες και ιδιαίτερα η Attica Bank και η Probank".

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πιο κοντά η ανάκαμψη μετά από εξαετή ύφεση".

"Πιο κοντά στην έξοδο από την κρίση βλέπουν την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ξένοι αναλυτές και διεθνείς οίκοι, με την Κομισιόν να αναθεωρεί προς το καλύτερο τις προβλέψεις της για την ελληνική οικονομία φέτος και το 2014, για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια".


ΚΕΡΔΟΣ: "Στον δρόμο του... μεταξιού για προσέλκυση επενδύσεων".
"Πενήντα επιχειρηματίες θα συνοδεύουν τον Πρωθυπουργό στην Κίνα, οι οποίοι αναμένεται να έχουν επαφές με Κινέζους επιχειρηματίες για την προώθηση πιθανών συμπράξεων στους τομείς του τουρισμού, της ναυτιλίας, των τροφίμων, των εξαγωγών αλλά και των τραπεζών".

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.