ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το «ελληνικό της δράμα» παρουσίασε η Γιάννα Αγγελοπουλού στη Ν. Υόρκη...

22:47 - 16 Μαϊ 2013 | Ειδήσεις
Το «ελληνικό της δράμα» παρουσίασε η Γιάννα Αγγελοπουλού στη Ν. Υόρκη...
Οι Έλληνες μπορούν να επαναλάβουν το «θαύμα του 2004» και αξίζουν πολύ καλύτερης τύχης, υποστήριξε η Γιάννα Αγγελοπούλου, παρουσιάζοντας το βιβλίο της «My Greek Drama» σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στην πολιτιστική αίθουσα του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, την Πέμπτη.

Μιλώντας για το περιεχόμενο του βιβλίου της, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα και στα ελληνικά, όπως είπε, η κυρία Αγγελοπούλου αναφέρθηκε στις προσωπικές απόψεις της για τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004, για την κληρονομιά που άφησε στη χώρα, αποδεικνύοντας για πρώτη φορά, όπως τόνισε, ότι «δεν είμαστε κακομοίρηδες».

Απαντώντας σε αρκετές ερωτήσεις, η Γιάννα Αγγελοπούλου αντέκρουσε επικρίσεις για τη διοργάνωση των Αγώνων, διατυπώνοντας την άποψη ότι δεν ευθύνονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες για την οικονομική κρίση, αλλά οι πολιτικοί και οι επιλογές τους.

«Καταρχήν, αυτό το βιβλίο ήθελα να το γράψω και το έγραψα για να γνωρίσω στον κόσμο και ειδικά στην Αμερική μια άλλη Ελλάδα. Μια Ελλάδα που μπορεί, που έχει καταφέρει εξαιρετικά πράγματα, που έκανε ένα θαύμα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και που πήρε ένα σωρό μαθήματα. Αλλά, πέρασε η σκυτάλη στους πολιτικούς και αυτοί την άφησαν κάτω και έτσι άλλαξε η ζωή του κόσμου» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι παρουσιάζει το βιβλίο της σε διάφορες πόλεις στην Αμερική «για να μην τα βάζουν με τους Έλληνες». 

 

yakcjlghqb519470dae4fec

Σε ερώτηση ποια είναι η απάντησή της σε όσους ισχυρίζονται ότι έγραψε το βιβλίο «για να υπενθυμίσει» την παρουσία της και ότι αποτελεί μια «χρυσή εφεδρεία» σε μια νέα πολιτική κατάσταση, η κυρία Αγγελοπούλου σημείωσε: 

«Ήμουν τόσα χρόνια στη σκιά των γεγονότων και το επέλεξα εγώ. Τώρα, το κάνω για τους Έλληνες, γιατί είναι κρίμα και είναι αδικία οι Έλληνες από λάθη πολιτικών δεκαετιών να περνάνε αυτά που περνάνε, να χάνουν τα σπίτια τους, τους μισθούς τους, τις συντάξεις τους, τα αυτοκίνητά τους, να αλλάζουν τη ζωή των παιδιών τους. Οι Έλληνες αξίζουν πολύ καλύτερης τύχης. Είναι αυτά που έφεραν την Ελλάδα σ' αυτή την κατάσταση και που καυτηριάζω μέσα στο βιβλίο».

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 00:00 - 17 Μαϊ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.