ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόψιμο μισθών κατά 15% από την Δωδώνη

10:54 - 21 Μαϊ 2013 | Συνεντεύξεις
Κόψιμο μισθών κατά 15% από την Δωδώνη
Με καζάνι που βράζει μοιάζει η κατάσταση στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, ενώ αύριο ετοιμάζουν συλλαλητήριο παραγωγοί-κτηνοτρόφοι αλλά και εργαζόμενοι έξω από τη μονάδα.

Πηγές από την πλευρά των κτηνοτρόφων μας αναφέρουν ότι  έξι μήνες στην ηγεσία της ΔΩΔΩΝΗΣ η Todulo LTD και έχει ήδη καταφέρει να καθυστερεί πληρωμές σε παραγωγούς (2,5 μήνες), συχνά και σε εργαζόμενους και να μην τολμάνε να εμφανιστούν πουθενά δημόσια, να αρνούνται να συναντήσουν τους εκπροσώπους των εργαζόμενων και να απαντάνε με υπεροψία και διευθυντική αυθαιρεσία σε όλα τα αιτήματα. Έχουν ήδη απολύσει 2 εργαζόμενους και ετοιμάζουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με 15% μείωση των μισθών.


Τα προβλήματα αυτά μας τα επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων Χ. Μπαλταγιάννης, σύμφωνα με τον οποίο μόλις προ ημερών έγιναν οι πληρωμές για τον Φεβρουάριο. Οι προμηθευτές της εταιρείας όσον αφορά το αιγοπρόβειο γάλα, φθάνουν τους 5.000 και η τιμή πώλησης είναι 1,05 ευρώ το κιλό. Όσον αφορά το αγελαδινό είναι περίπου 200 και πωλούν την πρώτη τους ύλη αντί 0,48 λεπτά το κιλό
Ο ίδιος δηλώνει ανήσυχος για αυτή την κατάσταση, και όπως μας είπε έχει ζητήσει άμεση ενημέρωση από το Δ.Σ. της εταιρείας, χωρίς ακόμη να την έχει. Αν και θα έπρεπε μας επεσήμανε καθώς η ΕΑΣ Ιωαννίνων ελέγχει το 24,78% του κεφαλαίου της γαλακτοβιομηχανίας και αν συμπεριληφθεί και το μερίδιο των υπολοίπων συνεταιρισμών τότε φθάνει το 32%.

ΔΩΔΩΝΗ ΓΑΛΑΚΤΟΒ

 

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:37 - 22 Μαϊ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.