ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παράνομη η απόφαση του Κολλεγίου Αθηνών για τις μειώσεις των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ

16:00 - 27 Μαϊ 2013 | Ειδήσεις
Η απόφαση του Κολλεγίου Αθηνών να μειώσει κατά 20% τις αποδοχές των εκπαιδευτικών και να καταργήσει το 13ο και το 14ο μισθό κρίνεται παράνομη από τη ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η απόφαση του Κολλεγίου Αθηνών είναι παράνομη όπως έχει γνωματεύσει και η νομική υπηρεσία της Συνομοσπονδίας, καθώς οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων δεν δικαιούνται νομικά να καταργήσουν τα δώρα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. 

Η ΓΣΕΕ είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει την εφαρμογή αυτή στους μισθούς των εκπαιδευτικών, ζητώντας την άμεση παρέμβαση των Υπουργών Παιδείας και Εργασίας για να ανακληθεί η απόφαση.

Απόφαση με "πολιτικό" χαρακτήρα

Υποστηρίζει πως η απόφαση του Κολλεγίου έχει και πολιτικό χαρακτήρα. Είναι γνωστές οι σχέσεις  της διοίκησης του Κολλεγίου με την κυβερνητική εξουσία, καθώς στόχος τους είναι η επέκταση της κατάργησης των δώρων και του επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως το Κολλέγιο Αθηνών έχει αυξήσει τα δίδακτρα του τα τελευταία χρόνια περίπου κατά 30%, ενώ δεν έχει υποστεί μείωση στον αριθμό των μαθητών.

Επίσης δηλώνει πως θα συνδράμει με κάθε πολιτικό και νομικό τρόπο την ΟΙΕΛΕ και το πρωτοβάθμιο σωματείο των συναδέλφων για να ανατραπεί η απόφασή αυτή «που ναρκοθετεί τις εργασιακές σχέσεις σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα». 

Διαβάστε επίσης: 

Τελευταία τροποποίηση στις 00:23 - 28 Μαϊ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.