ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζουν να ασχολούνται με την «μακροζωία» στην Ικαρία τα διεθνή media

19:37 - 31 Μαϊ 2013 | Ειδήσεις
Συνεχίζουν να ασχολούνται με την «μακροζωία» στην Ικαρία τα διεθνή media
Ακόμα ένα άρθρο ξένου media -του Guardian εν προκειμένω- στρέφει το ενδιαφέρον του στην Ικαρία.

. Με τίτλο «Το νησί της μακροζωίας» η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας φιλοξενεί δηλώσεις και μαρτυρίες κατοίκων της Ικαρίας, οι οποίοι και εξηγούν πως έχουν καταφέρει να «σπάσουν» όλα τα επιστημονικά δεδομένα και να ανατρέψουν τις μέχρι πρότινος ιατρικές προβλέψεις για το πόσο μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος

« Ο Γρηγόρης Τσαχάς, καπνίζει ένα πακέτο την ημέρα εδώ και 70 χρόνια. Καθισμένος στο αγαπημένο του καφενείου, καπνίζει το εκατομμυριοστό τσιγάρο του. Του λέω, ότι το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία. Με κοιτάζει και μου χαμογελάει σαν να μου λέει ότι αυτή τη φράση την έχει ξανακούσει πολλές φορές. Είναι πλέον 100 ετών και πλην μιας σκωληκοειδίτιδας δεν έχει αρρωστήσει ποτέ στη ζωή του», γράφει ο συντάκτης της εφημερίδας. 

Πώς όμως ο κ Τσαχάς έχει καταφέρει να είναι σήμερα 100 χρόνων; αναρωτιέται ο ίδιος. « Το μυστικό βρίσκεται στην καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού. Ο κ Τσαχάς πίνει δυο- τρία ίσως και λίγα περισσότερα -ποτηράκια κρασί την ημέρα και περπατάει περίπου τέσσερα χιλιόμετρα – ανηφόρα- για να πάει στο καφενείο και να επιστρέψει στο σπίτι του».  

Ωστόσο όπως αναφέρει μιλώντας στην Guardian η καρδιολόγος κυρία Χρυσοχόου το μυστικό βρίσκεται στη διατροφή. Η κυρία Χρυσοχόου, επισημαίνει ότι οι Ικαριώτες καταναλώνουν διαφορετικές τροφές από εκείνες που καταναλώνουν οι κάτοικοι των υπόλοιπων ελληνικών νησιών. Οι Ικαριώτες πίνουν περισσότερο τσάι του βουνού και λιγότερο καφέ, ενώ αρκετά χωριά της Ικαρίας που βρίσκονται στα ορεινά τμήματα του νησιού,  έχουν μείνει 'ανέγγιχτα' από τον δυτικό τρόπο ζωής. Κάτι που σημαίνει ότι καταναλώνουν ότι καλλιεργούν. Επίσης οι Ικαριώτες κοιμούνται πάντα -έστω και λίγο- το μεσημέρι, καταλήγει η κ. Χρυσοχόου 

 Ωστόσο οι κάτοικοι του νησιού συμφωνούν ότι η μακροζωία τους έχει σχέση με ένα και μόνο πράγμα «τη χαλαρότητα» με την οποία αντιμετωπίζουν τη ζωή.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:35 - 07 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.