ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: «Βόμβα» από τις διαδηλώσεις στο χρηματιστήριο

10:13 - 03 Ιουν 2013 | Συνεντεύξεις
Τουρκία: «Βόμβα» από τις διαδηλώσεις στο χρηματιστήριο
Με πολύ μεγάλες απώλειες άρχισε η συνεδριάση της τουρκικής αγοράς, στον απόηχο των μεγάλων διαδηλώσεων και των επεισοδίων που έγιναν στο εσωτερικό της χώρας τελευταίες τρεις μέρες.

Το χρηματιστήριο της γειτονικής χώρας ξεκίνησε με κάθοδο 8,04%, ενδεικτικό του προβληματισμού των επενδυτών για συνέχιση ή και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας.

 

Το βράδυ της Κυριακής οι αστυνομικές Αρχές χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν 

πολλές χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. 

Όπως ανέφερε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν στο σημείο, σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στην περιοχή που απέχει αρκετά χιλιόμετρα από την πλατεία Ταξίμ. Βίαια επεισόδια είχαν σημειωθεί στο ίδιο σημεία και κατά τη διάρκεια της νύχτας, λίγες ώρες μετά την αποχώρηση της αστυνομίας από το Ταξίμ, που παραμένουν συγκεντρωμένοι χιλιάδες διαδηλωτές.

Εκτεταμένη χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσει τους διαδηλωτές έκανε η αστυνομία και στην Άγκυρα, καθώς συνεχίζονται και στην πρωτεύουσα, για τρίτη ημέρα, οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

 

926518-130603-turkey-protest

 

Οι αστυνομικοί επενέβησαν πολλές φορές στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι για να εμποδίσουν περίπου χίλιους διαδηλωτές να κατευθυνθούν προς το κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι δυνάμεις ασφαλείας εκτόξευσαν δακρυγόνα στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο χώρο.
"Η αστυνομία δεν σταματά να απωθεί τους διαδηλωτές που δεν απειλούσαν κανέναν. Δυσκολευόμαστε να αναπνεύσουμε", είπε μια 27χρονη κοπέλα, η Γκιεζντέ Εζντεμίρ. Σύμφωνα με τη διαδηλώτρια αυτήν, πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

 

an anti government protester holds turkey s nation 51abcc93ed

Τελευταία τροποποίηση στις 16:13 - 07 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.