ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eτοιμη η Αυστραλία για τις βίζες προς τους Έλληνες

00:01 - 05 Ιουν 2013 | Συνεντεύξεις
Eτοιμη η Αυστραλία για τις βίζες προς τους Έλληνες
Η Αυστραλία είναι έτοιμη να υπογράψει διακρατική συμφωνία με την Ελλάδα για τουριστικές βίζες (θεωρήσεις) με δικαίωμα εργασίας, αλλά το ελληνικό κράτος καθυστερεί.

Ο αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης, Μπρένταν Οκόνορ, θα ζητήσει από την αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα να επικοινωνήσει με το υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να επιταχυνθεί η σύναψη της συμφωνίας.

Μεγάλο ενδιαφέρον από Έλληνες

Η αυστραλιανή κυβέρνηση πιέζεται και από την ομογένεια για το θέμα αυτό. Λόγω της κρίσης και της ανεργίας, στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για μετανάστευση στην Αυστραλία.Όμως η μεταναστευτική πολιτική είναι ιδιαίτερα αυστηρή. Με την συμφωνία αυτή θα μπορούν νέοι 18-30 ετών να επισκέπτονται την Αυστραλία για ένα χρόνο και να εργάζονται συγχρόνως. Το ίδιο θα ισχύει και για τους Αυστραλούς που θέλουν να πάνε στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, ο κ. Γεωργανάς διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι ατόνησε η δράση της Ελληνικής Υπουργικής Συμβουλευτικής Επιτροπής που ίδρυσε η αυστραλιανή κυβέρνηση για να την συμβουλεύουν.Στόχος της Επιτροπής ήταν να γίνει δίαυλος επικοινωνίας της ομογένειας με τα κυβερνητικά κέντρα λήψης αποφάσεων. Συμπρόεδροι της Ελληνικής Επιτροπής είναι η Μαρία Βαμβακινού και ο Στιβ Γεωργανά.

«Τόσο ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος όσο και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Τσιάρας, με διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη συμφωνία που τους προτείναμε» δήλωσε ο κ. Γεωργανάς.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:55 - 07 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.