ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακόμα «καπνίζει» η Κωνσταντινούπολη από τα δακρυγόνα...

08:14 - 17 Ιουν 2013 | Συνεντεύξεις
Ακόμα «καπνίζει» η Κωνσταντινούπολη από τα δακρυγόνα...
Μετά από ένα Σαββατοκύριακο πολύ μεγάλων διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη αλλά και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας, η Δευτέρα βρίσκει τη χώρα να ετοιμάζεται για νέες συγκεντρώσεις κατά του πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν. Τα δύο μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα έχουν καλέσει απεργία, ενώ αναμένεται να υπάρξουν καινούργιες εκδηλώσεις του κυβερνώντος ΑΚP υπέρ του Ερντογάν.

Τη νύχτα προς Δευτέρα, αστυνομικοί στην Κωνσταντινούπολη, ορισμένοι με πολιτικά και γκλόμπ όπως αναφέρει το Reuters, έριχναν δακρυγόνα και κυνηγούσαν ομάδες νεαρών με καλυμμένα πρόσωπα που τους πετούσαν πέτρες. 

Πάνω τους πετούσαν ελικόπτερα της αστυνομίας, ενώ το κυνηγητό συνεχιζόταν μέσα στα στενά καθώς η αστυνομία προσπαθούσε να εμποδίζει τη συγκέντρωση διαδηλωτών.

Επεισόδια σημειώθηκαν και σε άλλα σημεία της πόλης που είχαν μείνει μέχρι τώρα σχετικά ήρεμα, όπως την περιοχή γύρω από τη γέφυρα του Γαλατά αλλά και το Νισάντασι.

 

Συλλήψεις

 

Σημειώνεται πως συνολικά 411 άτομα συνελήφθησαν και παραμένουν υπό κράτηση από την τουρκική αστυνομία σε σχέση με τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών την Κυριακή. Άλλα 56 άτομα κρατούνται στην Άγκυρα.  

 

bb02d25d2b7fef14340f6a706700bffb.r

Τελευταία τροποποίηση στις 16:21 - 17 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.