ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι γράφουν οι εφημερίδες

09:43 - 19 Ιουν 2013 | Ειδήσεις
Η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα στο επίκεντρο του Τύπου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Καύσωνας για τα ταμεία

Η εφημερίδα γράφει ότι "η τρόικα ζητά πρόσθετα μέτρα για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα των 2,5 δισ.φέτος και το 2014. Τα μεγάλα δημοσιονομικά κενά του ΕΟΠΥΥ και των άλλων ασφαλιστικών οργανισμών φέρνουν και πάλι σε δύσκολη θέση την ηγεσία του υπ.Οικονομικών."

 

ΕΘΝΟΣ: Παιχνίδια με τη φωτιά των εκλογών

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το φάντασμα των εκλογών εξακολουθεί να πλανάται πάνω από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους. Αμείωτη παραμένει η ένταση που έφεραν το κλείσιμο της ΕΡΤ και τα σχέδια για τη δημιουργία ενός νέου εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Στην αποψινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τους αρχικούς σχεδιασμούς".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τροϊκός Πόλεμος & Αρχαία Προφητεία του Ομήρου για το 2013!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι τελευταίες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις μέσω των λεξαρίθμων. Το έτος της μεγάλης αλλαγής. Η παγκόσμια υπερκυβέρνησις και... Διεθνής Σιωνισμός=Διεθνής Υπερκυβέρνησις=Η Μεγάλη Συνομωσία".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ολα στο μηδέν

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η νέα συνάντηση των τριών αρχηγών για την ΕΡΤ, αλλά και τα προβλήματα συνοχής της κυβέρνησης, πραγματοποιείται σήμερα, με τα επιτελεία Βενιζέλου-Κουβέλη να βάλλουν κατά των επιτελών του Μαξίμου- και αντιστρόφως- για το ποιος ευθύνεται για τα αδιέξοδα και για το ποιος θα χρεωθεί ενδεχόμενη εμπλοκή".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φυτίλι για κάλπες ανάβουν ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ

Η εφημερίδα γράφει ότι "αδιάλλακτη στάση για την ΕΡΤ λίγες ώρες πριν από τη σύσκεψη αρχηγών. Βενιζέλος, Κουβέλης απορρίπτουν τη δημιουργία μεταβατικού φορέα ραδιοτηλεόρασης και ζητούν τη λειτουργία της ΕΡΤ με το παλαιό καθεστώς. Από το ΣτΕ γίνεται σαφές ότι με την απόφασή του η ΕΡΤ έχει κλείσει, οι εργαζόμενοί της έχουν απολυθεί και η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να λειτουργήσει δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό κανάλι".

 

ΕΣΤΙΑ: Η κατάστασις μάλλον περιπλέκεται

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η απόφασις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που κάνει μεν αποδεκτό το κλείσιμο της ΕΡΤ Α.Ε. αλλά συγχρόνως διατάσσει "την συνέχιση της μεταδόσεως ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον", μάλλον περιπλέκει τα πράγματα".

 

Η ΑΥΓΗ: Κρύβουν νέα μέτρα πίσω από το μαύρο της ΕΡΤ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δημοσιονομικό κενό 4 δισ.για το 2013-14 λόγω τρύπας 2,5 δισ.στον ΕΟΠΥΥ και εκτροχιασμού στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, διαπίστωσε χθες η τρόικα και ζητάει νέα μέτρα. Τις αντοχές της κυβέρνησης για λουκέτο στην ΕΡΤ με 2.600 απολύσεις, αλλά και νέο Μνημόνιο, μετρούν το απόγευμα Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης."

 

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εμπρός ΕΡΤ και πίσω εκλογές

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μέσα σε ένα ομιχλώδες τοπίο καλούνται οι πολιτικοί αρχηγοί να συμφωνήσουν για το μέλλον της ΕΡΤ, αλλά κυρίως για τους όρους υπό τους οποίους θα γίνει η επανεκκίνηση της τρικομματικής κυβέρνησης. Μπορεί για την ώρα να έχει αποφευχθεί το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, αλλά είναι αμφίβολο αν εκτονώθηκε η ένταση".

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Κυβέρνηση κουρελού

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκονται τα επιτελεία των τριών κυβερνητικών κομμάτων, λίγες ώρες πριν από τη νέα σύσκεψη Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη και ύστερα από πόλεμο διαρροών και τελεσιγράφων."

 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Ξαφνικό ατύχημα απειλεί την κυβέρνηση

Η εφημερίδα γράφει ότι "το άνοιγμα της ΕΡΤ εξακολουθεί να αποτελεί "γόρδιο δεσμό" για την τρικομματική. Οι εμμονές ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δυναμιτίζουν τη συνοχή των "3" και ανοίγουν παράθυρα σε πρόωρες εκλογές. Υπόγειες απειλές για αναβολή της σύσκεψης αρχηγών. Αλλάζει τις ισορροπίες στην αντιπολίτευση η τροπολογία του ΚΚΕ".

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Υστατη προσπάθεια απεμπλοκής

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ύστατη προσπάθεια απεμπλοκής που θα αποτρέψει το ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΡΤ, συνιστά η σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντ.Σαμαρά με τους κ.Ευ.Βενιζέλο και Φ.Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου."

 

Η ΝΙΚΗΑυθαίρετα:10 ρυθμίσεις γλιτώνουν το σπίτι σας

Η εφημερίδα γράφει "όλη η αλήθεια για όσους έχουν υπαχθεί σε προηγούμενους νόμους. Ποιες είναι οι αλλαγές στον τρόπο πληρωμής των προστίμων. Τα μυστικά για σίγουρη τακτοποίηση".

 

Ο ΛΟΓΟΣ: Δυστυχώς αποτύχαμε

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "δυστυχώς ή ευτυχώς ουρές αγοραστών δεν έχουμε, είπε στη Βουλή ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ανδρέας Ταπραντζής, επιβεβαιώνοντας τις αντίστοιχες εκτιμήσεις των δανειστών και άλλων διεθνών οργανισμών. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι η κατάσταση θα αλλάξει με την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εμπέδωση από τις αγορές του θετικού κλίματος στην Ελλάδα".

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Να μην παγιδευτεί ο λαός από παλιούς και νέους "σωτήρες"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι ελιγμοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν αφορούν την ουσία της πολιτικής για το κλείσιμο της ΕΡΤ, των άλλων οργανισμών του Δημοσίου, αλλά τον επιμερισμό της πολιτικής ευθύνης, το ρόλο του κάθε κόμματος στην αστική διακυβέρνηση και τη διαδικασία αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, ενώ σηματοδοτούν κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης".

 

ΤΑ ΝΕΑ: Αρχηγοί χαμένοι στη μετάφραση

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε εκρηκτικό κλίμα συναντώνται σήμερα εκ νέου οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί για την τύχη της ΕΡΤ ενώ εξακολουθούν να ερμηνεύουν με διαφορετικό τρόπο την απόφαση του ΣτΕ. Ο κ.Σαμαράς θα παρουσιάσει σχέδιο για τη δημιουργία μεταβατικού φορέα, ενώ οι κ.κ.Βενιζέλος και Κουβέλης επιμένουν να επαναλειτουργήσει προσωρινά η ΕΡΤ".

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Γιατρός φαρμάκι κατέκλεβε το ΕΣΥ

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

ΕΞΠΡΕΣ: Ελλειμμα 2,5 δισ. στα ταμεία ανοίγει ζήτημα για νέα μέτρα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το άνοιγμα 2,5 δισ.ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΕΟΠΥΥ δημιουργεί ζήτημα ισοδύναμων μέτρων για εφέτος και το 2014. Το θέμα αυτό κυριάρχησε στις συναντήσεις των επικεφαλής της τρόικας με τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα".

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Κρίσιμη συνάντηση

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ηλεκτρισμένο κλίμα πραγματοποιείται σήμερα η δεύτερη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων. Διαμετρικά αντίθετες απόψεις διατυπώνουν η ΝΔ από τη μια πλευρά, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ από την άλλη σε ό,τι αφορά την απόφαση του ΣτΕ. Η διαρροή σεναρίων από το Μαξίμου αναζωπύρωσε τις αντιθέσεις. Ανήσυχη η Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και η αγορά για τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας."

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΗ τρόικα φεύγει αφήνοντας ανοιχτά πολλά μέτωπα

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με περισσότερα ανοιχτά μέτωπα, απ`ό,τι αρχικά προβλεπόταν, φεύγει- προσωρινά- η τρόικα από την Αθήνα, αφήνοντας στην κυβέρνηση πολύ μεγάλο βάρος δράσεως και πρωτοβουλιών, που πρέπει να αναληφθούν έως τις αρχές Ιουλίου, οπότε θα επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις".

 

ΚΕΡΔΟΣ: Ωρολογιακή βόμβα η "τρύπα" των ταμείων και του ΕΟΠΥΥ

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε νέα ωρολογιακή βόμβα στις σχέσεις τρόικας-κυβέρνησης εξελισσεται το συνεχώς διογκούμενο έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων, το οποίο για τη διετία 2013-2014 εκτιμάται ότι θα εκτοξευθεί στο αστρονομικό ποσό των 2,5 δισ.ευρώ θέτοντας σε αμφισβήτηση ακόμη και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.