ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Κ. Κωνσταντινόπουλος στο "R": Το Coffee Island βάζει "πόδι" στο Λονδίνο

00:07 - 22 Ιουλ 2013 | Συνεντεύξεις
Ο Κ. Κωνσταντινόπουλος στο "R": Το Coffee Island βάζει "πόδι" στο Λονδίνο
Η γνωστή αλυσίδα καφέ επεκτείνεται στη "δύσκολη" βρετανική αγορά και στοχεύει στην κατανάλωση 120 τόνων καφέ.

"Οι Έλληνες λατρεύουν τον καφέ, αλλά δεν είναι εκπαιδευμένοι σε αυτόν. Δεν ξέρουν ακόμα τι πραγματικά σημαίνει ποιοτικός καφές και εμείς στο Coffee Island θέλουμε να τους το μάθουμε μας λέει ο γενικός διευθυντής και μέτοχος στην εταιρεία Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ενώ την ίδια στιγμή μας αποκαλύπτει και τα μεγαλεπήβολα σχέδια ανάπτυξης της επιτυχημένης αλυσίδας.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο στοίχημα που έχετε βάλει για την φετινή χρονιά;

Να λειτουργήσουμε ένα κατάστημα στην καρδιά του Λονδίνου μέχρι τα τέλη του έτους. Είναι μία αγορά που την εξετάζουμε την τελευταία διετία και πλέον έχουμε καταλήξει στο πως θα υλοποιηθεί το όλο project. Πρόκειται για ένα κατάστημα franchise, το ύφος του οποίου είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στην κοινωνία της Αγγλίας και στην νοοτροπία των Λονδρέζων. Θα βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου, θα είναι αυτόνομο -όχι δηλαδή μέσα σε κάποιο εμπορικό κέντρο- και το κατάστημα θα καταλαμβάνει 40 τ.μ.
Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα είναι να αναπτύξουμε την αλυσίδα στην αγορά με προοπτική το 2014 να εγκαινιάσουμε τέσσερα νέα καταστήματα. Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι το πρώτο κατάστημα μας στο Λονδίνο θα είναι και ο "μπούσουλας" μας για τα άλλα σημεία που σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε σε άλλα μέρη του κόσμου, π.χ Μέση Ανατολή.

Οι Άγγλοι ξέρουν από καφέ;

Κάτι περισσότερο από τους Ελληνες αλλά και αυτοί θεωρώ ότι δεν έχουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση πάνω στον ποιοτικό καφέ. Οπως σε όλα τα πράγματα που μας περιβάλλουν έτσι και ο καφές εξελίσσεται βελτιώνεται. Αυτή λοιπό την βελτίωση την ξέρουν πολύ λίγοι. Γεγονός που θεωρώ ότι είναι αδικία για το ίδιο το προϊόν που κάνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

coffee island720

Πλάνα ανάπτυξης για την Ελλάδα υπάρχουν;

Θα ακολουθήσουμε την ανάπτυξη του πρώτου εξαμήνου όπου δημιουργήσαμε 25 νέα σημεία πώλησης. Θεωρώ ότι θα φτιάξουμε άλλα τόσα το δεύτερο εξάμηνο, εκ των οποίων τα 22 θα είναι Ελλάδα, τρία στη Κύπρο και ένα στο Λονδίνο.

Συνολικά πόσα καταστήματα σήμερα ελέγχει η αλυσίδα;

Είμαστε 105 καταστήματα, εκ των οποίων τα 25 βρίσκονται στην Κύπρο, ένα στη Ρουμανία, ένα στην Αλβανία και όλα τα υπόλοιπα αναπτύσσονται στην ελληνική επικράτεια.

Όσον αφορά την πρώτη ύλη, από που προέρχεται και πόσα συνολικά ροφήματα προσφέρεται;

Η πρώτη μας ύλη προέρχεται από την Κεντρική Αμερική, την Κεντρική Αφρική και την Ινδία. Όταν κάποιος επισκέπτεται ένα κατάστημά μας μπορεί να βρει 62 διαφορετικές ποικιλίες καφέ αλλά και 15 διαφορετικά ροφήματα. Εξίσου σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι που πλαισιώνουν τα καταστήματά μας είναι ειδικοί στο καφέ, αφού τους έχουμε εκπαιδεύσει πάνω στην επιστήμη του καφέ.

coffee island620

Με δεδομένο ότι οι καιροί είναι δύσκολοι πόσο έχετε επηρεαστεί από την κρίση;

Τα οικονομικά μας δεδομένα κάθε άλλο παρά από κρίση αποτυπώνουν. Με τα έως τώρα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου μπορώ να σας πω ότι η φετινή κατανάλωση θα είναι δυόμιση φορές περισσότερη από την περυσινή. Φέτος μέσα από τα καταστήματα Coffee Island θα καταναλωθούν 120 τόνοι καφέ.

Η ιδέα των Coffee Island γεννήθηκε από την αγάπη που είχαν κάποιοι Πατρινοί για το ρόφημα του καφέ. Το 1999, στο κέντρο της πόλης (Ρ. Φεραίου και Αγ. Νικολάου) δημιουργήθηκε ένα καφεκοπτείο με ύφος αμιγώς παραδοσιακό, το οποίο όμως ταυτόχρονα έδωσε την ευκαιρία στους λάτρεις του καφέ να απολαύσουν μία μεγάλη ποικιλία από νέα χαρμάνια, και πλήθος χρηστικών αντικειμένων για την παρασκευή ενός γευστικού καφέ. Με τις μοντέρνες νότες που η πρωτότυπη εκείνη ιδέα προσέδωσε στο παραδοσιακό καφεκοπτείο κέρδισε το αγοραστικό κοινό.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 01:05 - 23 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.