ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα «κάγκελα» οι φαρμακοποιοί (και) της Μαγνησίας

00:01 - 01 Αυγ 2013 | Συνεντεύξεις
Στα «κάγκελα» οι φαρμακοποιοί (και) της Μαγνησίας
Για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης του Βόλου, φαρμακείο στη Ν. Ιωνία κατεβάζει τα ρολά του, ενώ υπάρχουν ταυτόχρονα αρκετά ακόμη εν δυνάμει για κλείσιμο αφού τα κατασχετήρια φτάνουν το ένα μετά το άλλο στα χέρια των μελών του φαρμακευτικού συλλόγου Βόλου, όπως επίσης και στους συλλόγους όλης της χώρας.

Οι φαρμακοποιοί δεν έχουν να πληρώσουν τους προμηθευτές τους και τις φαρμακαποθήκες αφού στα χέρια τους όπως λένε δεν παίρνουν χρήματα παρά μόνο συνταγές ΕΟΠΥΥ, επισήμανε ο πρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος Ματσιόλης.

Ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Μαγνησίας κάνει λόγο για πολύ κακή διαχείριση της πολιτείας και της κυβέρνησης όσον αφορά το επάγγελμα του φαρμακοποιού αφού, όπως είπε, ο φαρμακοποιός είναι ο μόνος εργαζόμενος ο οποίος δίνει προϊόν και το μόνο που εισπράττει είναι χαρτιά με συνταγές ΕΟΠΠΥ πράγμα που έχει σαν αποτέλεσμα ο φαρμακοποιός να πληρώνει τους προμηθευτές του το πολύ σε ένα μήνα και να εισπράττει την αξία από τα χαρτιά αυτά μετά από τέσσερις μήνες.

 

13540097011384466354

« Η συνταγή του μνημονίου στο κλείσιμο του φαρμακείου της γειτονιάς καλά κρατεί αφού παρά τις απεργίες που κάναμε τα τελευταία τρία χρόνια για να υποστηρίξουμε τα δικαιώματά μας, στην Ελλάδα του μνημονίου και των επιλογών των κομμάτων που την στηρίξανε, ο πολίτης έχει μόνο υποχρεώσεις και δεν μπορεί να έχει απαιτήσεις», δήλωσε ο Κωσταντίνος Ματσιόλης.

Οι Έλληνες φαρμακοποιοί ζητούν νομοθετικές ρυθμίσεις με σκοπό να υπάρξουν συστεγάσεις, δηλαδή να ζήσουν οι 12.000 φαρμακοποιοί της Ελλάδας σε 6.000 φαρμακεία όπως γίνεται και σε άλλα Μεσογειακά κράτη όπως είναι η Πορτογαλία και η Ισπανία.’

 

farmakeio 62 1 1 1 9

«Το σχέδιο της κυβέρνησης για την εξαφάνισή μας είναι πραγματικά πολύ σωστό και να πούμε συγχαρητήρια στους κυβερνώντες που σε λίγο ο πολίτης δεν θα έχει φάρμακα για να πάρει. Το τελευταίο διάστημα άνοιξαν τρία νέα φαρμακεία κι από την άλλη κλείνουν κι αυτό σημαίνει ‘’ανοίγω για να κλείσω», τόνισε ο πρόεδρος.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:25 - 01 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.