ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύλληψη για απόπειρα εμπρησμού στη Βαρυμπόμπη

13:04 - 07 Αυγ 2013 | Ειδήσεις
Ένας 60χρονος συνελήφθη στις 10 και μισή το βράδυ της Τρίτης, από περιπολικό της Ασφάλειας Αττικής που επιτηρούσε δασικές εκτάσεις, την ώρα που, σύμφωνα με την αστυνομία, ετοιμαζόταν να βάλει φωτιά σε δασική έκταση στη Βαρυμπόμπη.

Ο 60χρονος εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας στο ύψος του 18ου χιλιομέτρου, ενώ ήταν έξω από ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας.

 

Ο 60χρονος (οδηγός φορτηγού στο επάγγελμα), αρνήθηκε κάθε κατηγορία κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, οδηγήθηκε μάλιστα το πρωί της Τετάρτης στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο με υπογλυκαιμικό σοκ, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα το απόγευμα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως η αστυνομία έχει συγκεντρώσει, πέραν των σημαντικών ευρημάτων που εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητό του (μπιτόνια βενζίνης και αναπτήρες) και άλλα στοιχεία που τον «δένουν» και με τους δύο εμπρησμούς των προηγούμενων ημερών στη Βαρυμπόμπη.

 

Αναμένεται μάλιστα να διαταχθεί και άρση απορρήτου των τηλεφωνικών του επικοινωνιών προκειμένου να διαπιστωθεί που βρισκόταν ο 60χρονος τις ημέρες που είχαν σημειωθεί οι προηγούμενοι εμπρησμοί στην περιοχή.

 

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη χθες, γύρω στις 11.00 το βράδυ όταν άνδρες της Ασφάλειας που βρίσκονταν σε περιπολία εντόπισαν στο 18ο χλμ. ένα αυτοκίνητο, το οποίο δεν είχε πινακίδες και κρίθηκε ύποπτο.Από τον έλεγχο που έγινε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και αναπτήρες.

 

Αιχμές ότι η φωτιά στη Βαρυμπόμπη αλλά και άλλες πυρκαγιές που ξέσπασαν οφείλονται σε εμπρησμούς άφησε την Τρίτη και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας που εξήγγειλε έκτακτα μέτρα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:18 - 07 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.