ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Fereikos Helix στο "R": Φέρνει νέες καινοτομίες στη σαλιγκαροτροφία

00:06 - 19 Αυγ 2013 | Συνεντεύξεις
Η Fereikos Helix στο "R": Φέρνει νέες καινοτομίες στη σαλιγκαροτροφία
Μετά τη βραβευμένη σειρά τυποποιημένων προϊόντων σαλιγκαροτροφίας η εταιρεία από την Κόρινθο φέρνει στην αγορά συσκευασίες κατεψυγμένων σαλιγκαριών.

Πλέον εκτός από το νωπό προϊόν, η Fereikos Helix λανσάρισε και το κατεψυγμένο προϊόν , δημιουργώντας μια ακόμη καινοτομία στον κλάδο της σαλιγκαροτροφίας. Οπως μας αποκάλυψε η Παναγιώτα Βλάχου υπεύθυνη για την ανάπτυξη των εκτροφείων σαλιγκαριών το κατεψυγμένο προϊόν κυκλοφορεί σε τρεις συσκευασίες του 1 κιλού των 500 γρ. και των 300 γρ.

Ηδη κατά την ίδια υπογράφτηκε συμφωνία συνεργασίας με μία λιανεμπορική αλυσίδα προκειμένου το προϊόν να τοποθετηθεί στα ράφια της και συζητάτε ακόμη μία ανάλογη συνεργασία.
Σήμερα η εταιρεία συνεργάζεται με 175 εκτροφεία σαλιγκαριών και διαχειρίζεται ετησίως περί τους 200 τόνους νωπά σαλιγκάρια. Το 80% της παραγωγής εξάγεται κατά βάση σε Ισπανία και Ιταλία, ενώ σημαντικές ποσότητες κατευθύνονται και σε άλλα κράτη όπως Πολωνία, Τουρκία και Κύπρος.

Φερέοικος: Μία αρχαία παράδοση στα τραπέζια μας

Η Fereikos Helix, με έδρα την Κόρινθο, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στα τέλη του 2007 και ασχολείται με τη δημιουργία ανοιχτών σαλιγκαροτροφικών μονάδων ολοκληρωμένου βιολογικού κύκλου.

Το όνομα της εταιρίας προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη "φερέοικος", από τα λήμματα ¨φέρω¨ και ¨οίκος¨, η οποία κυριολεκτικά σημαίνει κουβαλώ το σπίτι μου και είναι η λέξη που χαρακτηρίζει το σαλιγκάρι.

Φέρνοντας έτσι στο φως αυτή την αρχαία σύνθετη λέξη, η οποία δεν χρησιμοποιείται πλέον στην Ελλάδα, θέλουμε να αποδείξουμε πως τα σαλιγκάρια έχουν σημαδέψει ανά τους αιώνες την παράδοση και τις γευστικές προτιμήσεις του ανθρώπου.

boubouristoi fereikos1000

Τυποποιημένα και βραβευμένα προϊόντα

Η Fereikos Helix, εκτός από την εμπορία φρέσκων σαλιγκαριών έχει δημιουργήσει επίσης μια σειρά τυποποιημένων προϊόντων την «Φερέοικος».

Τα προϊόντα «Φερέοικος» προέρχονται αποκλειστικά από ανοιχτά εκτροφεία ολοκληρωμένου βιολογικού κύκλου, προσφέρονται σε πρακτικές συσκευασίες, είναι καθαρισμένα, προβρασμένα και έτοιμα για μαγείρεμα μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, χωρίς την χρονοβόρο διαδικασία του καθαρίσματός τους.

Το 2009 η εταιρία μας βραβεύτηκε με το «Χρυσό Σαλιγκάρι». Tο 2011 βραβεύτηκε με το Διεθνές Βραβείο Σαλιγκαροτροφίας και το Βραβείο «Στέλιος Χατζηιωάννου - Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της Χρονιάς 2011».

Τελευταία τροποποίηση στις 08:34 - 20 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.