ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φάκελος: «Ιδιωτικά Κολλέγια στην Ελλάδα» - Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο

23:05 - 29 Αυγ 2013 | Συνεντεύξεις
Φάκελος: «Ιδιωτικά Κολλέγια στην Ελλάδα» - Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο
Με την ακαδημαϊκή χρονιά προ των πυλών, οι φοιτητές επιλέγουν τη σχολή που θα τους οδηγήσεις στη δουλειά των ονείρων τους και την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Η επιλογή ενός ιδιωτικού κολλεγίου μπορεί να τους φέρει πιο κοντά στην πραγματοποίηση της επιθυμίας τους. Στο "R" μίλησε η Μαρία Καρκανιά, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Συμβουλευτικής Σπουδαστών του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου.

Το Ελληνοβρετανικό σήμερα προσφέρει πανεπιστημιακά προγράμματα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του. Η συνεργασία αυτή διασφαλίζει ότι οι φοιτητές μας απολαμβάνουν το ίδιο επίπεδο εκπαίδευσης και τους απονέμεται το ίδιο πτυχίο όπως εάν σπούδαζαν εκεί. Επομένως, τους δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουν βρετανικές πανεπιστημιακές σπουδές στην ειδικότητα που θέλουν, χωρίς να φύγουν από την Ελλάδα και με μικρότερο σχετικά κόστος.

Άμεση εργασιακή αποκατάσταση των αποφοίτων

Από σχετική έρευνα που έχει διεξαχθεί μεταξύ των αποφοίτων του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου, προκύπτει ότι το 98% των αποφοίτων μας εργάζονται, ενώ στην ερώτηση σχετικά με τους λόγους της άμεσης πρόσληψης και καλής απασχόλησής τους οι απόφοιτοι απάντησαν ότι αυτό οφείλεται σε:

  • άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας
  • αγγλικό πανεπιστημιακό πτυχίο
  • καλή γνώση όσων σπούδασαν
  • συγκεκριμένα και μικρά διαστήματα σπουδών (ίσα προς την τυπική διάρκεια σπουδών)
  • γνώση στο πώς να αντιμετωπίζουν μια συνέντευξη.

Συνεργασία με ελληνικές και ξένες εταιρείες

maria karkania 665Εκτός από τη συνεργασία του γραφείου διασύνδεσης με ελληνικές και ξένες εταιρείες ευρέσεως εργασίας και οργανισμούς, οι δραστηριότητές του περιλαμβάνουν επίσης την προετοιμασία των αποφοίτων μας, οι οποίοι διδάσκονται πώς να συμπληρώνουν ένα βιογραφικό σημείωμα, πώς να φέρονται σε μια προσωπική συνέντευξη καθώς και πώς να ερευνούν για την πιο κατάλληλη εργασία ανάλογα με τις σπουδές τους.
Προφανώς η επιχειρηματική λειτουργία των κολλεγίων έχει να αντιμετωπίσει πολλά και ποικίλα θέματα, για τα οποία απαιτείται διαρκής συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Για την επίλυση των θεμάτων αυτών μεριμνά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κολλεγίων, που έχει συντονιστική δράση σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του.

Οικονομική στήριξη των φοιτητών

Ξεκινώντας το νέο ακαδημαϊκό έτος προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική δυσπραγία των περισσοτέρων ελληνικών οικογενειών. Θεσπίσαμε μία νέα πολιτική μειωμένων διδάκτρων, η οποία έγινε δυνατή με μια ολοκληρωμένη σειρά μειώσεων κόστους. Παράλληλα, κάθε χρόνο το Ελληνοβρετανικό ανακοινώνει πρόγραμμα 30 υποτροφιών, οι οποίες απονέμονται σε ισάριθμους υποψηφίους που θα παρακολουθήσουν οποιοδήποτε από τα προπτυχιακά προγράμματά μας. Έχουμε, εξ άλλου, και πρόγραμμα υποτροφιών για μεταπτυχιακούς φοιτητές, το οποίο βασίζεται στη συνεργασία μας με επαγγελματικούς συλλόγους και εταιρείες.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:02 - 02 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.