ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιώργος Καββαθάς στο "R": Αυξάνονται οι επιχειρήσεις με το ειδικό σήμα ΦΠΑ

00:02 - 06 Σεπ 2013 | Συνεντεύξεις
Γιώργος Καββαθάς στο "R": Αυξάνονται οι επιχειρήσεις με το ειδικό σήμα ΦΠΑ
Κατά ένα χιλιάρικο περίπου αυξήθηκαν το τελευταίο μήνα οι επιχειρήσεις που προμηθεύτηκαν την ειδική σήμανση για το ΦΠΑ σύμφωνα με την οποία επιβεβαιώνουν ότι πέρασαν τη μείωση του ΦΠΑ- από το 23% στο 13%- στις τιμές των προϊόντων τους.

Αυτά δήλωσε αποκλειστικά στο "R" ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος Γιώργος Καββαθάς. Σε πανελλαδική βάση, σύμφωνα με τον ίδιο, οι εταιρείες που έχουν προμηθευτεί το σήμα αυτό έχουν φθάσει τις 17.000 και η εκτίμησή του είναι ότι θα φθάσει τις 30.000 επιχειρήσεις το προσεχές διάστημα.
Όπως μας λέει ο συγκεκριμένος αριθμός θα ήταν πολύ μεγαλύτερος εάν η μείωση εφαρμόζονταν αρκετούς μήνες νωρίτερα. Αν και δηλώνει υπέρ της εφαρμογής του μέτρου θεωρεί ότι "έφθασε αργά". Μέχρι να αποφασιστεί και να εφαρμοστεί το μέτρο η πλειονότητα των επιχειρήσεων είχαν προχωρήσει σε διπλές και τριπλές μειώσεις τιμών στα προϊόντα τους,  τόνισε ο κ. Καββαθάς, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν πλέον εξανεμιστεί οι όποιες αντοχές για νέες μειώσεις.

Όσον αφορά τα λουκέτα στην αγορά, ο ίδιος λέει ότι καλά κρατούν αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο ανέστειλαν την λειτουργία τους 55.000 επιχειρήσεις και αναμένονται άλλες 40.000 εταιρείες να ακολουθήσουν την ίδια κατεύθυνση μέχρι τα τέλη του έτους.

fpa622 250413

Τελευταία τροποποίηση στις 15:36 - 06 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.