ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Πόπη Σκαγιά στο "R": Η SKAG βρίσκεται στα σχολικά θρανία σε Ελλάδα και εξωτερικό

00:03 - 16 Σεπ 2013 | Συνεντεύξεις
Η Πόπη Σκαγιά στο "R": Η SKAG βρίσκεται στα σχολικά θρανία σε Ελλάδα και εξωτερικό
Η διευθύντρια μάρκετινγκ στην ελληνική εταιρεία χαρτικών Skag εμφανίζεται αισιόδοξη για την πορεία των πωλήσεων φέτος στην Ελλάδα, πετυχαίνει τη σταδιακή επέκταση της εταιρείας στο εξωτερικό.

Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, οι αγορές των γονιών για την νέα σχολική χρονιά ξεκίνησαν μετά από αυτή και όχι πριν, εξηγεί στο "R" η Πόπη Σκαγιά, διευθύντρια μάρκετινγκ της ελληνικής εταιρείας Skag. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, παραδοσιακά οι γονείς ξεκινούσαν να αγοράζουν τα απαιτούμενα είδη για το σχολείο των παιδιών τους από της 26 Αυγούστου και μετά, έτσι όταν τα παιδιά πήγαιναν στο σχολείο ήταν σε μεγάλο βαθμό έτοιμα από γραφική ύλη.

Σύμφωνα με την κ. Σκαγιά, αυτό φέτος δεν συνέβη. Οι αγορές εκτός του ότι ξεκίνησαν μετά τις 11 Σεπτεμβρίου, την ίδια στιγμή οι πωλήσεις των καταστημάτων στα απαιτούμενα σχολικά είδη δείχνουν εκτός από σταδιακές και φειδωλές. Ο καταναλωτής του σήμερα, μας επισημαίνει η Πόπη Σκαγιά είναι συγκρατημένος στις αγορές του αποφεύγοντας κάθε τι περιττό.

Αν και ακριβοί....

Τα έως τώρα στοιχεία, επισημαίνει το στέλεχος της εταιρείας, δείχνει ότι τα μεγέθη της Skag θα είναι υψηλότερα από τα περυσινά. Πέρυσι οι πωλήσεις έκλεισαν στα 11 εκατ. ευρώ. " Παρά το ότι δεν είμαστε μια φθηνή εταιρεία στα τετράδια, μας λέει η ίδια, η ανταπόκριση που εισπράττουμε για τα προϊόντα μας είναι χρόνο με το χρόνο μεγαλύτερη". Μακάρι, συνεχίζει, να είχαμε πιο φθηνά είδη, όμως αυτό δεν γίνεται καθώς το χαρτί μας είναι εισαγωγής από την Σουηδία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, ανεβάζοντας έτσι κατακόρυφα το κόστος παραγωγής.

skag paidi150913

Οι συνεργασίες μας ανεβάζουν...

Το μεγαλύτερο πελατολόγιο μας σε καταστήματα, οι νέες μας συνεργασίες όπως με το Χαμόγελο του Παιδιού αλλά και η ενίσχυση των εξαγωγών μας, επισημαίνει η Πόπη Σκαγιά ενισχύει σημαντικά τα θεμελιώδη μας που βρίσκονται σε αυξητική πορεία. Βασική προτεραιότητά μας της στρατηγικής μας σημειώνει η ίδια είναι να κάνουμε γνωστά τα ελληνικά μας προϊόντα στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία σύναψε συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους λιανέμπορους της Ρωσίας, την εταιρεία "Κόμπους" η οποία πουλά τα προϊόντα Skag. Tην ίδια στιγμή τα τελευταία έχουν αυξήσει την διείσδυσή τους στις Βαλτικές Χώρες, στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Ρουμανία, την Πολωνία και τη Μάλτα.

Η ψηφιακή εποχή

Στη νέα εποχή στο χώρο των εκτυπώσεων και ψηφιακών εφαρμογών: Oι σειρές SKAG AR είναι πραγματικότητα! Πρόκειται για καινούριες σειρές «έξυπνων» προϊόντων που λειτουργούν σε συνδυασμό με έξυπνες συσκευές. Οι εικόνες στά εξώφυλλά τους ζωντανεύουν σε συσκευές Apple iOS και Android με τις δωρεάν εφαρμογές SKAG AR.

Η εταιρεία δημιούργησε τέσσερα έξυπνα προϊόντα: τα SKAG AR Wild Animals, SKAG AR Looney Tunes, τα SKAG AR Mad και SKAG AR Tan Tan.

skag650 150913

Το πιστεύω και η κρίση

Η εταιρεία μας είναι 100% ελληνική. Όπως και τότε, πριν 57 χρόνια, όταν ο Θεόδωρος Σκαγιάς άνοιγε το βιοτεχνικό εργαστήριο του στους Αμπελοκήπους, έτσι και σήμερα, στη βιομηχανική μονάδα υψηλής τεχνολογίας στο Κρυονέρι, όλα μας τα προιόντα παραγονται εδώ, στην Ελλάδα μας αναφέρει η Πόπη Σκαγιά.

Σε συνθήκες ιστορικής οικονομικής κρίσης όπως οι σημερινές, αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: μειωμένα κέρδη. Όμως εμείς επιμένουμε στις παραδοσιακές μας πρακτικές, γιατί πιστεύουμε πως μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να διασφαλίσουμε κατά 100% την υψηλή ποιότητα των προιόντων μας.

Είμαστε οικογενειακή επιχείρηση. Αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι η εταιρεία ανήκει στην οικογένεια Σκαγιά, επισημαίνει η ίδια. Σημαίνει, πολύ περισσότερο, πως όλοι οι άνθρωποι μας είναι μιά οικογένεια. Τους στηρίζουμε και μας στηρίζουν.

Η ιστορία

Σε κάθε τετράδιο, σε κάθε μπλοκ, σε κάθε προϊόν SKAG κρύβεται μια μεγάλη ιστορία.

Μία ιστορία που ξεκινά το 1956, από τον Θεόδωρο Σκαγιά, στους Αμπελόκηπους, όταν αποφασίζει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: να ιδρύσει την επιχείρηση "Θ.Κ. ΣΚΑΓΙΑΣ".

Μία μηχανή εκτύπωσης που αγοράστηκε με πολλές θυσίες από το νεαρό ζευγάρι Σκαγιά, αποτελεί την αρχή για το μικρό εργαστήριο.

Σκληρός ανταγωνισμός από τις υπάρχουσες χαρτοβιομηχανίες, πενιχρά μέσα αλλά μεγάλη θέληση, διορατικότητα, αγάπη για δουλειά και όραμα για το μέλλον, βάζουν τα θεμέλια για την επέκταση και τον εξοπλισμό της εταιρείας με μηχανολογικό εξοπλισμό. Το πρώτο μπλε πλαστικό τετράδιο με τη διαφανή θήκη και την περαστή ετικέτα με το λογότυπο SUPER ΔΙΕΘΝΕΣ, κάνει την εμφάνισή του, κατορθώνοντας να γράψει ιστορία. Γίνεται το αγαπημένο σχολικό προϊόν για πολλές γενιές Ελλήνων μαθητών, μέχρι και σήμερα και δίνει στην εταιρεία την απαραίτητη ώθηση για την εντυπωσιακή συνέχεια.

skag509 150913i

Η συνέχεια...

Το 1972 η εταιρεία μεταστεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο στο Κρυονέρι Αττικής και το 1973 η εταιρεία μετατρέπεται σε ανώνυμη με την επωνυμία "Θ.Κ.ΣΚΑΓΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.".

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις επεκτείνονται σε 10.000 m2 και η εταιρεία γίνεται η πιο εκσυγχρονισμένη στον κλάδο, στη δεκαετία του '80 στην Ελλάδα.

Στα επόμενα 6 χρόνια, μέσα σε συνθήκες σκληρού ανταγωνισμού, η Θ.Κ.ΣΚΑΓΙΑΣ ΑΒΕΕ κατορθώνει να βελτιώσει και να αυξήσει την παραγωγικότητα.

Στις αρχές του 1990 η εταιρεία καθιερώνεται ως η πιο εξελιγμένη, ευέλικτη και αξιόπιστη στο χώρο, επεκτείνοντας το δίκτυο διανομής της μέχρι και την πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας.

Στα επόμενα χρόνια, η εταιρεία καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο με αποτέλεσμα η Θ.Κ. ΣΚΑΓΙΑΣ ΑΒΕΕ να κατοχυρώσει τη θέση της σαν μία από τις πλέον αξιόλογες βιομηχανίες στην Ελλάδα, έως σήμερα.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:11 - 16 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.