ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Καταστροφή" για τις ιδιωτικές κλινικές το claw back

01:03 - 18 Σεπ 2013 | Συνεντεύξεις
"Καταστροφή" για τις ιδιωτικές κλινικές το claw back
Mετά την αίτηση ακύρωσης του μηχανισμού αυτόματων επιστροφών δαπανών νοσηλείας (claw back) στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών ετοιμάζεται την επόμενη εβδομάδα να καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της υπουργικής απόφασης.

Αυτό αποκάλυψε στο "R" ο Γρηγόρης Σαραφιανός πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης τονίζοντας ότι αν οι ιδιωτικές κλινικές σύμφωνα με τον υπουργό αναγκαστούν να επιστρέψουν 170 εκατ. ευρώ επειδή υπερέβησαν τον προϋπολογισμό το αποτέλεσμα θα είναι να μείνουν το πολύ 20 κλινικές στην ιδιωτική περίθαλψη από 172 που είναι σήμερα. Ηδη κατά τον ίδιο ο αριθμός των λουκέτων στον κλάδο αυξάνεται γεωμετρικά και πλέον μιλάμε για διψήφιο αριθμός.
Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός του 2013 για τις ιδιωτικές κλινικές είναι 312 εκατ. ευρώ, ενώ αν συμπεριληφθούν τα κονδύλια για τις νευροψυχιατρικές κλινικές και τις κλινικές για αιμοκαθάρσεις τότε το ποσό φθάνει τα 392 εκατ. ευρώ.
"Η κατάσταση στον κλάδο της ιδιωτικής περίθαλψης πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο" λέει ο Γρηγόρης Σαραφιανός τονίζοντας ότι όλοι οι εκπρόσωποι του κλάδου "αισθανόμαστε να έχουμε ένα δερβέναγα στη τσέπη μας. Μολονότι δεχτήκαμε κατά τον ίδιο για τις παλιές οφειλές μας να υπάρξει ένα κούρεμα της τάξεως του 8%, πλέον εκβιαστικά κάποιοι προσπαθούν να περάσουν ένα επιπλέον 20%. Ειδάλλως μας ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να πάρουμε μία!".

klinikes577 170913

Τελευταία τροποποίηση στις 16:01 - 18 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.