ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατερίνα Μάνου στο "R": Η Regus προσαρμόζεται στις σύγχρονες απαιτήσεις του επιχειρείν

00:07 - 02 Οκτ 2013 | Συνεντεύξεις
Κατερίνα Μάνου στο "R": Η Regus προσαρμόζεται στις σύγχρονες απαιτήσεις του επιχειρείν
Θα φανταζόσασταν μια επιχείρηση χωρίς μόνιμα γραφεία αλλά με τη δυνατότητα της κατά περίπτωση ενοικίασης πλήρως εξοπλισμένων χώρων με άρτιες υπηρεσίες χωρίς το λειτουργικό κόστος της σταθερής εγκατάστασης; Η εταιρεία Regus σας δίνει αυτήν τη δυνατότητα...

Σε μια Ελλάδα, όπου τόσο το επιχειρείν, όσο και η απασχόληση παίρνουν μια εντελώς διαφορετική μορφή με κύρια χαρακτηριστικά την ευελιξία στην εργασία, τη μείωση του λειτουργικού κόστους, την έμφαση στην εικονική εργασία και στην τηλεργασία και την ανάπτυξη δικτύων σε πολλές αγορές, το να απαλλαγεί μια επιχείρηση από τα βάρη μιας μόνιμης εγκατάστασης σε γραφεία, χωρίς παράλληλα να χάσει τις δυνατότητες και τα οφέλης μιας τέτοιας επιλογής, μπορεί να ακούγεται ακόμα δύσκολο, αλλά είναι πλέον ρεαλιστικό και το κυριότερο αποδοτικό και λειτουργικό.

Η εταιρεία Regus φροντίζει γι΄αυτό, όπως εξηγεί στο "R", η Regional General Manager για τα Βαλκάνια της εταιρείας, κ. Κατερίνα Μάνου:

Building1

Ερ.: Ποιες υπηρεσίες παρέχει η Regus;
Απ.: Η Regus είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής ευέλικτων λύσεων γραφείου παγκοσμίως, με προϊόντα και υπηρεσίες που περιλαμβάνουν από πλήρως εξοπλισμένα γραφεία έως αίθουσες συνεδριάσεων, business lounge και το μεγαλύτερο δίκτυο αιθουσών videoconferencing  παγκοσμίως.

Η Regus παρέχει στους ιδιώτες  τη δυνατότητα να εργάζονται με τον τρόπο που επιθυμούν: στο σπίτι, εν κινήσει ή από κάποιο γραφείο.
Ερ.: Από πότε δραστηριοποιείται στην Ελλάδα;
Απ.: Από το 1989
Ερ.: Ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα;
Απ.:  Όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την Regus, έχουν πρόσβαση στο συνδεδεμένο δίκτυο των 1.600 επιχειρηματικών κέντρων, προσφέροντάς τους έναν ειδικό χώρο εργασίας για να κάνουν την δουλειά τους.

Παρέχουμε ένα βολικό, υψηλής ποιότητας, πλήρως στελεχωμένο  χώρο για να εργαστούν, είτε τον χρειαστούν  για λίγα λεπτά ή ημέρες  είτε ακόμα και για κάποια  χρόνια.

Η  επιτυχία στην επιχείρηση θα είναι πάντα απαιτητική, αλλά υπάρχει  τεράστια διαφορά όταν η Regus φροντίζει όλα τα μικρά πράγματα που συντελούν στο να δημιουργήσουν  ένα αποτελεσματικό περιβάλλον εργασίας - αφήνοντας τους πελάτες μας ελεύθερους  να επικεντρωθούν  στην εργασία τους. 

Όντας οι μόνοι  πραγματικοί  πάροχοι εργασίας  παγκοσμίως,  ο σκοπός μας  είναι να κάνουμε τους πελάτες μας  πιο επιτυχημένους.
Ερ.: Δώστε μας εφόσον είναι δυνατό ένα στίγμα των πελατών σας. (Εταιρείες και αντικείμενό τους)
Απ.: Δεν υπάρχουν τυπικές εταιρείες που απαρτίζουν το πελατολόγιο της Regus. 

Το πελατολόγιό μας είναι εξαιρετικά ευρύ ως προς τη γεωγραφική θέση, τον τομέα, τη χρήση των προϊόντων και το μέγεθος της επιχείρησης, περιλαμβάνοντας από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες μέχρι νεοσύστατες ατομικές επιχειρήσεις! 

Οι πελάτες μας προέρχονται από όλους τους κλάδους και περιλαμβάνουν από φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες πληροφορικής έως νομικούς και ελεύθερους επαγγελματίες, βιοτέχνες και κρατικούς φορείς.  
Το κοινό στοιχείο μεταξύ τους είναι ότι όλοι προσελκύονται από το γεγονός ότι η Regus προσφέρει τη δυνατότητα αποτελεσματικότερης διαχείρισης του επιχειρηματικού κινδύνου, μεγιστοποίησης των οικονομικών πόρων και αύξησης της ευελιξίας, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ανάπτυξης και στις δυναμικές αλλαγές της αγοράς.
Το πελατολόγιό μας περιλαμβάνει μεγάλες επιχειρήσεις ή εταιρείες σε ποσοστό 40%, μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε ποσοστό επίσης 40%, ενώ το υπόλοιπο αποτελείται από μικρές ή πολύ μικρές επιχειρήσεις και νεοσύστατες εταιρείες.  Κατά μέσο όρο, το 10% της χρήσης είναι σε καθημερινή βάση. Περίπου το ένα τρίτο αφορά μεταβλητή χρήση για χώρους έργων με διάρκεια έως 12 μήνες, ενώ το υπόλοιπο 60% αφορά συμβάσεις με μέση διάρκεια 29 μηνών.
Συνήθως, μόνο το ένα τρίτο των πελατών μας αγοράζουν πλέον ένα συμβατικό εξοπλισμένο χώρο γραφείου από την Regus.  Πριν από τρία χρόνια, αυτό το ποσοστό ήταν 90%.  Το γεγονός αυτό αποτελεί άμεσο αποτέλεσμα της εντυπωσιακής ανάπτυξης και της ζήτησης ευέλικτων μορφών εργασίας σε όλες τις αγορές.

Πελάτες όπως η Google, η GlaxoSmithKline και η Nokia, αλλά και χιλιάδες αναπτυσσόμενες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αναθέτουν την κάλυψη των αναγκών τους για χώρους γραφείου στη Regus και έτσι αφοσιώνονται εξ ολοκλήρου στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.
Ερ.: Πόσους ανθρώπους απασχολείτε; Υπάρχει για σας ανταγωνισμός;
Απ:. Στην Ελλάδα απασχολούνται 12 υπάλληλοι. Παγκοσμίως απασχολούνται 7.100

REGUS

Ερ.: Πόσο και πως σας έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση;
Απ.: Όσον αφορά την Ελλάδα, αντιμετωπίζουμε προκλήσεις, όπως άλλωστε και κάθε εταιρεία. Ωστόσο, τα οικονομικά αποτελέσματα και η ανάπτυξη του πελατολογίου μας μαρτυρούν μια σταθερά υψηλή απόδοση, παρά την ύφεση.  Αυτό οφείλεται άμεσα στο επιχειρηματικό μας μοντέλο και στον ευέλικτο τρόπο με τον οποίο βοηθούμε τις εταιρείες να οργανώσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Το μοντέλο μας είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις.
Δεν ανήκουμε πλέον στις κλασικές εταιρείες που παρουσιάζουν κυκλικές διακυμάνσεις.  Προσφέρουμε με συνέπεια τις υπηρεσίες μας τα τελευταία  χρόνια.  Η στρατηγική και το επιχειρηματικό μας μοντέλο είναι ισχυρά και συνεχίζουμε να είμαστε αποτελεσματικοί. Για παράδειγμα, η επιχειρηματική μας δραστηριότητα απέφερε  μεγαλύτερα κέρδη το 2010 από ό,τι το 2009. 

Η επιχείρησή μας σήμερα διαφέρει ριζικά από αυτό που ήταν το 2007 - περισσότερο από το 80% των μισθώσεών μας βασίζονται σε μεταβλητούς όρους, ενώ το πελατολόγιό μας έχει διευρυνθεί ακόμη περισσότερο.  Επιπλέον, διαθέτουμε ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών.
Ερ.:Ποιες είναι οι προοπτικές και τα επόμενα σχέδια της εταιρείας;

Απ.: Κύριος στρατηγικός μας στόχος για το  2013 είναι η ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, η ανάπτυξη του δικτύου μας που θα οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση υποστήριξης από εταιρείες όλων των μεγεθών και θα αφορά την υιοθέτηση και την ενσωμάτωση ευέλικτων μορφών εργασίας σε υψηλότερα επίπεδα. 

Ένας ακόμη στόχος είναι η επίτευξη ενός δικτύου 2.000 τοποθεσιών μέχρι το τέλος του 2014.
Πιστεύουμε ότι η αυξανόμενη ζήτηση ευέλικτων μορφών εργασίας (η οποία διαμορφώνεται από διάφορους παράγοντες) είναι μια σημαντική ευκαιρία, την οποία, ωστόσο, μπορούμε να εκμεταλλευθούμε πλήρως με τη δημιουργία μεγαλύτερου δικτύου, τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο.
Οι πρόσφατοι οικονομικοί μας δείκτες αποδεικνύουν ότι η στρατηγική επένδυσης στην ανάπτυξη της εταιρείας μας αποφέρει αποτελέσματα. 

Σε πολλά μέρη, η ζήτηση των πελατών υπερβαίνει την προσφορά και θεωρούμε ότι τώρα είναι η ιδανική στιγμή για την πραγματοποίηση επενδύσεων. Η εταιρεία είναι ανοικτή σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες κτιρίων Α κατηγορίας σε περιοχές ορόσημο της  χώρας με σκοπό να διευρύνει το υπάρχον χαρτοφυλάκιό των επιχειρηματικών κέντρων της και  να επεκτείνει το δίκτυό της.

KM

Έλλη Κομνηνού

[email protected]

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:01 - 02 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.