ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αυλαία» στις υπηρεσίες περιβάλλοντος από τη Spider

00:01 - 11 Οκτ 2013 | Συνεντεύξεις
«Αυλαία» στις υπηρεσίες περιβάλλοντος από τη Spider
Τέλος στις Υπηρεσίες Περιβάλλοντος που παρείχε σε εμποροβιομηχανικούς πελάτες και όχι τους δήμους έβαλε η Spider με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, εδώ και περίπου δέκα μέρες. Αιτία για αυτήν την απόφαση ήταν η σταδιακή μείωση του πελατολογίου της τα τελευταία χρόνια η οποία έγινε ακόμα μεγαλύτερη μέσα στο 2013.

Έτσι, κι ενώ γενικά η εταιρία δεν βρίσκεται σε υγιή οικονομική κατάσταση, αφού οφείλει δεδουλευμένα μηνών στους υπαλλήλους της, αποφάσισε ότι δεν τη συμφέρει να διατηρήσει τις υπηρεσίες της αυτές.

Όπως τονίζουν η αναστολή των υπηρεσιών περιβάλλοντος σε εμποροβιομηχανικούς πελάτες δεν είναι ένα βραχυπρόθεσμο μέτρο αλλά μια κατ' ουσία απόσυρση της εταιρίας από τον τομέα αυτό οποίος έχει σταματήσει να είναι κερδοφόρος για την ίδια.

1312734335xyta

Η Εταιρία δεν αρκούταν μόνο στη συλλογή και μεταφορά απορριμμάτων σε χώρους υγειονομικής ταφής (ΧΥΤΑ) αλλά οργάνωνε προγράμματα εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών και άλλων προϊόντων που αποσκοπούσαν κατά κύριο λόγο στην αξιοποίηση, την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των υλικών ως πρώτη ύλη, την οικολογική ευαισθητοποίηση των πολιτών και την εφαρμογή αρχών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Η απόσυρσή της από την αγορά όμως πέραν του ότι συρρικνώνει το τζίρο μιας επιχείρησης που ψάχνει τρόπους για να κρατηθεί ζωντανή, δημιουργεί προβλήματα και στους πελάτες που άφησε... ξεκρέμαστους.

Πολλοί απ' αυτούς μάλιστα είναι μεγάλες επιχειρήσεις, όπως τυπογραφεία, σούπερ μάρκετ και μικρές βιοτεχνίες που παράγουν όμως καθημερινά εκατοντάδες κιλά ανακυκλώσιμων υλικών και βρέθηκαν απροετοίμαστοι μπροστά στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η αποχώρηση της Spider.

Πολλές απ' αυτές τις επιχειρήσεις προσπάθησαν να έρθουν σε συνεννόηση με τον δήμο Ιωαννιτών προκείμενου να ενταχτούν κάπως στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που έχει στήσει με το αποτέλεσμα όμως να είναι αρνητικό. Αιτία το γεγονός πως αυτή τη στιγμή ο αριθμός των κάδων που έχει ο δήμος στην κατοχή του είναι πολύ μικρός για να καλύψει τις ανάγκες που έχει ο ίδιος, πόσο μάλλον για να εξυπηρετήσει επιχειρήσεις.

034896813V9

Στο μέλλον, όταν δηλαδή ξεκινήσει το μεγάλο πρόγραμμα της ανακύκλωσης στα Γιάννενα ο δήμος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε συνεργασία με όσους ενδιαφέρονται αλλά πρώτος του στόχος είναι καλυφτεί όλες οι δημοτικές ενότητες με τους μπλε κάδους κι από εκεί και πέρα να εξετάσει αν μπορεί να συνεργαστεί και με επιχειρήσεις.

Η άλλη εναλλακτική που έχουν αυτές βέβαια είναι να απευθυνθούν σε ιδιώτες που ασχολούνται ακόμα με αυτές τις υπηρεσίες και που είναι το πιο πιθανό σενάριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:47 - 11 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.