ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξώφυλλο φωτιά του Businessweek για τον Ομπάμα

13:12 - 01 Νοε 2013 | Συνεντεύξεις
Εξώφυλλο φωτιά του Businessweek για τον Ομπάμα
Εξόχως αιχμηρό για τον αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα είναι το εξώφυλλο του περιοδικού Businessweek, με φωτογραφία του αμερικανού προέδρου η οποία έμεινε μισή λόγω «κρασαρίσματος» και τίτλο που αναφέρει πως «έναν χρόνο από την δεύτερη θητεία του» ο Ομπάμα χρειάζεται «επανεκκίνηση», με αφορμή το φιάσκο με το site του Obamacare.

Το άρθρο υποστηρίζει ότι ο αμερικανός πρόεδρος εξελέγη το 2008, υποσχόμενος ότι οι νέες τεχνολογίες θα βρίσκονται στην αιχμή της πολιτικής του. Οι σύμβουλοί του μάλιστα είχαν κάνει λόγο για μία «κυβέρνηση iPod», τονίζοντας την κλίση του προς τις νέες τεχνολογίες. «Η κυβέρνηση θα έμπαινε στην ψηφιακή εποχή.

Η διοίκηση Ομπάμα δεν θα ήταν απλά αποτελεσματική, θα ήταν πραγματικά μοντέρνα και θα αποκαθιστούσε την εμπιστοσύνη στον κρατικό μηχανισμό» αναφέρει το περιοδικό. Πραγματικά, κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Ομπάμα, έφερε την τεχνολογία στη διοίκηση κάνοντάς την πιο αποτελεσματική και πιο διαφανή για τους πολίτες.

Η μεταρρύθμιση στην Υγεία θα αποτελούσε μοντέλο κοινωνικού προγράμματος για τον 21ο αιώνα, με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, ωστόσο η προβληματική «πρεμιέρα» του site healthcare.gov, που ήταν η «αιχμή του δόρατος» για την εφαρμογή του προγράμματος, έφερε σφοδρό χτύπημα στην εικόνα του προέδρου.

Οι Ρεπουμπλικανοί άδραξαν την ευκαιρία της κατάρρευσης του site για να διακηρύξουν πως η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα σωστά, ειδικά τόσο μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Ακόμη και οι φίλοι του αμερικανού προέδρου παραδέχονται ότι το φιάσκο θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των Αμερικανών στην κυβέρνηση. Από τον Λευκό Οίκο διαμηνύουν πως μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου η εφαρμογή θα λειτουργεί κανονικά. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:18 - 01 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.