ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υλικό από τις κάμερες ασφαλείας για το μακελειό στο Ηράκλειο

10:39 - 04 Νοε 2013 | Ειδήσεις
Υλικό από τις κάμερες ασφαλείας για το μακελειό στο Ηράκλειο
Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη διπλή δολοφονία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Η αντιτρομοκρατική προσπαθεί να αναπαραστήσει καρέ-καρέ τις κινήσεις των δολοφόνων μέσα από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της περιοχής, τα βίντεο από τουλάχιστον τρεις κάμερες ασφαλείας, την αναζήτηση DNA και φυσικά τη διασταύρωση πάνω από 30 καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων.

 

Μάλιστα σύμφωνα με το Mega, οι αρχές εξετάζουν σημαντική μαρτυρία στελέχους της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας και δίνει νέα στοιχεία για την άγρια επίθεση. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, οι δράστες -αφού κατέβηκαν από τη μηχανή που είχαν παρκάρει 25 μ. από τα γραφεία της οργάνωσης- περπάτησαν προς την είσοδο και φώναξαν στα ελληνικά: "Τώρα θα σας σκοτώσουμε φασίστες". Επισημαίνει δε ότι κάτω από τα γραφεία δεν ήταν τέσσερα αλλά έξι άτομα. Τέσσερις μπροστά από την καφετέρια και δύο μπροστά στην είσοδο που βρίσκεται στο στενάκι. Και συνεχίζει ο μάρτυρας:

 

"Πρώτα πυροβόλησαν το τέταρτο άτομο που γλίτωσε από θαύμα, καθώς οι σφαίρες περνούσαν ξυστά από το σώμα του. Αμέσως μετά πυροβόλησαν τον 29χρονο που νοσηλεύεται τον οποίον είδαν να πέφτει και να χάνει τις αισθήσεις του. Και στη συνέχεια -περπατώντας- πυροβολούσαν τους δύο άτυχους νεαρούς που σκοτώθηκαν με δύο σφαίρες στον καθένα, μία στο θώρακα και μία στο κεφάλι. Φεύγοντας έδωσαν τη χαριστική βολή στον Γ. Φουντούλη τον οποίο και αποτελείωσαν". 

 

Ο αυτόπτης μάρτυρας, που μίλησε στο Mega, έδωσε και μία ακόμη πληροφορία που εξετάζεται: Ενώ οι δράστες έσπευσαν να φύγουν με τη μηχανή τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ένας θαμώνας από την καφετέρια πετάχτηκε έξω και ανέβηκε στη μηχανή προσπαθώντας να τους καταδιώξει. Οι δράστες τότε δεν δίστασαν- σύμφωνα με τη μαρτυρία- να τον πυροβολήσουν, αλλά κατάφερε να γλιτώσει, καθώς η μηχανή ήταν εν κινήσει και οι δράστες αστόχησαν.

 

Σε κατάσταση σοκ ο 4ος νεαρός

 

Αναφορικά με τον τέταρτο νεαρό που δέχθηκε πρώτος -πρόσωπο με πρόσωπο- τα πυρά του εκτελεστή, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί, οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι βρίσκεται σε σύγχυση και η όποια μαρτυρία του αυτή τη στιγμή δεν θα είχε σοβαρό βαθμό αξιοπιστίας.

 

Οπότε οι αστυνομικοί θα περιμένουν να ηρεμήσει και στη συνέχεια θα τον προσεγγίσουν και θα λάβουν τη δική του μαρτυρία, που θεωρείται ως η πλέον σημαντική. Από τα βίντεο που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί, διαπιστώνουν ότι οι δράστες έστριψαν στην οδό Αυξεντίου, από εκεί στην οδό Μίνωος και από στενά της περιοχής έφθασαν στο ρέμα της Χελιδονούς, όπου πέταξαν τη μοτοσυκλέτα, αφού έβγαλαν την πινακίδα κυκλοφορίας και διέφυγαν με όχημα συνεργών τους. Κλειδί η μοτοσικλέτα Η μοτοσικλέτα -την οποία οι δράστες κατείχαν από τον Ιούνιο, οπότε εκλάπη από την Καλλιθέα- μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια προς αναζήτηση τυχόν αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.


Τέλος, στο βίντεο ο εκτελεστής φαίνεται να έχει ένα σακίδιο και οι αρχές εκτιμούν ότι πιθανόν είχε μαζί του και άλλον οπλισμό, πιθανότατα και χειροβομβίδες, καθώς θεωρούν ότι μια τόσο καλά σχεδιασμένη επίθεση σίγουρα θα είχε προβλεφθεί και το ενδεχόμενο συμπλοκής.

 

Βρέθηκε ένας ακόμα κάλυκας

 

Ένας ακόμα κάλυκας των 9 mm βρέθηκε στο χώρο της διπλής ανθρωποκτονίας, κατά τις έρευνες της αστυνομίας. Ο κάλυκας εστάλη στη διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα.

 

Παρέμβαση από τους γονείς του Φουντούλη

 

Να μην παρευρεθεί κανείς πολιτικός ή χρυσαυγίτης στην κηδεία του Γιώργου Φουντούλη ζητούν με ανακοίνωση οι γονείς του και ζητούν μια κηδεία για το γιο τους ως αποχαιρετισμό σε έναν νέο άνθρωπο και όχι ως πολιτική πράξη.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:44 - 04 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.