ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τί θα επηρεάσει τις αγορές σήμερα και στο υπόλοιπο της εβδομάδας

01:01 - 05 Νοε 2013 | Συνεντεύξεις
Τί θα επηρεάσει τις αγορές σήμερα και στο υπόλοιπο της εβδομάδας
Με πληθώρα οικονομικών στοιχείων και αποτελεσμάτων κερδοφορίας να αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, η προσοχή των επενδυτών στις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι κυρίως στραμμένη στο ντεμπούτο του Twitter στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Στη γηραιά Ήπειρο, το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στη συνεδρίαση της ΕΚΤ και στη συνέντευξη Τύπου του, Μάριο Ντράγκι.

To Twitter είναι το μεγάλο θέμα της Wall Street αυτή τη στιγμή, καθώς οι μετοχές της εταιρείας αρχίζουν διαπραγμάτευση στο αμερικάνικο ταμπλό, στα πλαίσια της δημοφιλούς αρχικής δημόσιας εγγραφής στην αμερικανική αγορά, μετά το Facebook του 2012." 

Το Twitter αναμένεται να καθορίσει την τιμή του IPO του, το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου και να αρχίσει διαπραγμάτευση στις 7 Νοεμβρίου, στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης .

Το IPO του Twitter αποτελεί ένα μέτρο της ρευστότητας που υπάρχει στην αγορά, όπως σημειώνει ο Τζον Ράτλετζ, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της SAFANAD.

Το Twitter ανακοίνωσε πως βλέπει την τιμή του να διαμορφώνεται μεταξύ 23 και 25 δολαρίων, και η αγορά θα είναι σε επιφυλακή για να δει αν ακολουθήσει την τύχη της «κακής» δημόσιας εγγραφής του Facebook πέρυσι, όπου οι μετοχές του χτυπήθηκαν από προβλήματα κατανομής και ανέκτησαν την τιμή της δημόσιας εγγραφής ένα χρόνο αργότερα.

Την περασμένη Παρασκευή, η Morningstar έγινε η τέταρτη χρηματιστηριακή που έδωσε τιμή-στόχο για το Twitter, και πολύ πάνω από το εύρος τιμών του IPO, γεγονός που υποδηλώνει ότι η μετοχή έχει περιθώριο να αυξηθεί κατά τουλάχιστον 30%.

Η χρηματιστηριακή εταιρεία έθεσε τιμή-στόχο τα 26 δολάρια ανά μετοχή. Τον περασμένο μήνα, η Pivotal Research είχε θέσει την τιμή-στόχο τα 29 δολάρια, η SunTrust τα 50 δολ. και η Topeka Capital τα

Τα στοιχεία για τη μισθοδοσία

Ένα άλλο γεγονός που θα τραβήξει την προσοχή των επενδυτών είναι η ανακοίνωση στις 8 Νοεμβρίου, από το υπουργείο Εργασίας των στοιχείων μισθοδοσίας εκτός του γεωργικού κλάδου, για το μήνα Οκτώβριο, καθώς η ανακοίνωσή τους καθυστέρησε λόγω του shutdown, και αναμένεται να είναι καθοριστικά για το πότε και το εάν η Fed ξεκινήσει το tapering.

 

Την Πέμπτη, αναμένονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου και οι εβδομαδιαίες νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας. Επίσης, την Παρασκεύη αναμένονται τα στοιχεία για το προσωπικό εισόδημα στις ΗΠΑ και τις δαπάνες καθώς και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Thomson Reuters / University of Michigan.

ΕΚΤ

Η συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 7 Νοεμβρίου, αποτελεί το μεγάλο θέμα για την Ευρώπη και αναμένεται να είναι μία μεταβατική συνεδρίαση που θα αφήσει την πόρτα ορθάνοιχτη για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής το Δεκέμβριο, όταν θα δημοσιευτούν και οι νέες προβλέψεις της ΕΚΤ για την οικονομία.

-ekt1

Παρά το γεγονός ότι η ΕΚΤ είναι πιθανό να παραμείνει σε στάση αναμονής σε ότι αφορά την πολιτική της την επόμενη εβδομάδα, θα δεχθεί αυξανόμενη πίεση για δράση, μετά την πρόσφατη ανατίμηση του ευρώ, των στοιχείων της ανεργίας και το σοκαριστικά χαμηλό επίπεδο πληθωρσιμού στο 0,7 %, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο .

Ο Μάριο Ντράγκι αναμένεται για άλλη μια φορά να αναφερθεί στη δύναμη του ευρώ ως καθοδικός κίνδυνος για τη σταθερότητα των τιμών.

Το ευρώ από μόνο του δύσκολα μπορεί να είναι ένας λόγος για να μειώσει η ΕΚΤ τα επιτόκια, αλλά αποτελεί έναν επιβαρυντικό παράγοντα στην παρούσα συγκυρία.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Ντράγκι μπορεί επίσης να παραπέμψει στις συζητήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για μια μείωση των επιτοκίων, ή για νέα μέτρα ρευστότητας, συμπεριλαμβανομένου ενός νεόυ γύρου LTRO, ως μέσο ενίσχυσης του forward guidance.

Φθινοπωρινές προβλέψεις της Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιεύσει, σήμερα Τρίτη, τις φθινοπωρινές οικονομικές προβλέψεις της.

προβλέψεις1

Αυτές θα περιλαμβάνουν τις ανανεωμένες προβλέψεις για την ανάπτυξη και το έλλειμμα και το επίκεντρο θα είναι προφανώς στις χώρες που έχουν δεχθεί οικονομική βοήθεια (Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ελλάδα) ή που είναι σε αυξημένη επιτήρηση, λόγω διαρθρωτικών αδυναμιών (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία).

 

Ωστόσο, οι προβλέψεις της Κομισιόν δεν θα ενσωματώνουν πληροφορίες από τους προϋπολογισμούς του 2014, για τους οποίους θα δώσει την ετυμηγορία τη,ς πριν από το τέλος του Νοεμβρίου το αργότερο.

Μ.Βρετανία

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να αφήσει αμετάβλητο το επιτόκιο της τράπεζας και το πρόγραμμα αγοράς assets, μετά τα στοιχεία που έδειξαν εύρωστη ανάπτυξη στο β' και το γ' τρίμηνο, και τις αισιόδοξες έρευνες , οι οποίες έχουν μειώσει σημαντικά την πιθανότητα επιπλέον χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

 

Η εστίαση των αγορών θα στραφεί στην τριμηνιαία έκθεση για τον πληθωρισμό που θα δημοσιευθεί στις 13 Νοεμβρίου και η οποία θα χρησιμεύσει ως βάση για την απόφαση για τη νομισματική πολιτική.

 

Η έκθεση θα αποκαλύψει, πιθανώς, αναθεωρήσεις προς τα πάνω στις προβλέψεις ανάπτυξης και αναθεωρήσεις προς τα κάτω στην πορεία του ποσοστού ανεργίας, γεγονός που θα υποδηλώσει ότι η αύξηση των επιτοκίων θα έλθει νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:22 - 05 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.