ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα Τετάρτη η χώρα

01:02 - 06 Νοε 2013 | Ειδήσεις
Σε απεργιακό κλοιό σήμερα Τετάρτη η χώρα
Μετ' εμποδίων, σήμερα Τετάρτη, οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, λόγω της 24ωρης πανεργατικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου. Αναλυτικά, ο "απεργιακός χάρης" διαμορφώνεται ως εξής.

 

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν όλη την ημέρα οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού. Επίσης, στα αμαξοστάσια θα παραμείνουν τα τρόλεϊ, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

 

Τα αστικά λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωϊ έως τις 9 το βράδυ.

 

Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα κινούνται κανονικά ολόκληρη την ημέρα. Ωστόσο, οι συρμοί του Μετρό δεν θα εκτελούν δρομολόγια στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στον Προαστιακό.

 

Προβλήματα στις αερομεταφορές, εξαιτίας της απόφασης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας να κηρύξουν τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12.00 έως τις 15.00, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν και να τροποποιηθούν αρκετά δρομολόγια αεροπορικών εταιρειών, από και προς τα αεροδρόμια της χώρας.

 

Επίσης, στην απεργία συμμετέχουν καθηγητές, ναυτεργάτες, τραπεζουπάλληλοι και εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Κλειστές θα παραμείνουν την Τετάρτη οι δικαστικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα λόγω της συμμετοχής της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος στη γενική απεργία. Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού.

 

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τις προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ. Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης, ανακοίνωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

 

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) , η οποία προκήρυξε για σήμερα 5ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, της χώρας.

 

Κεντρικά αιτήματα των συνδικάτων είναι η εξασφάλιση θέσεων εργασίας για όλους, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και δημοκρατικά δικαιώματα.

 

Στις 11 το πρωϊ, στο Πεδίον του Άρεως, η απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ. Ξεχωριστή συγκέντρωση, στις 10:30, του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), προγραμματίζει προσυγκέντρωση, στις 10 το πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει, την Τετάρτη, η Θεσσαλονίκη, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, θα κινηθούν λεωφορεία μόνο με προσωπικό ασφαλείας.

 

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, σήμερα Τετάρτη θα γίνουν  δύο συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 το πρωί. Η μία έξω από το κτίριο του ΕΚΘ, με διοργανωτές το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και την Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ), και η άλλη στο άγαλμα του Βενιζέλου, με διοργανωτή το ΠΑΜΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:36 - 06 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.