ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H κακοκαιρία ματαίωσε τη πορεία ΓΣΣΕ - ΑΔΕΔΥ

14:30 - 06 Νοε 2013 | Ειδήσεις
H κακοκαιρία ματαίωσε τη πορεία ΓΣΣΕ - ΑΔΕΔΥ
Λίγο μετά τις 13.30 ολοκληρώθηκε η πορεία πρωτοβάθμιων σωματείων προς τη Βουλή, ενώ νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί και η πορεία του ΠΑΜΕ, στην οποία εκτιμάται ότι συμμετείχαν 8.000 άτομα.

Λόγω της κακοκαιρίας η πορεία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ματαιώθηκε, αν και η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων ξεκίνησε στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.
Το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια έδωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αλλά και η κ.Αλέκα Παπαρήγα.
Σε δήλωσή του ο κ.Κουτσούμπας ανέφερε: «Αγωνιζόμαστε για την προστασία των ανέργων, για τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τις συντάξεις, για τις συλλογικές συμβάσεις, για να σταματήσει η τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς, για να πάψει η φοροληστεία του λαού μας, για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, για τη Λαϊκή Συμμαχία, με στόχο να αλλάξει η τάξη τελικά στην εξουσία».

Σύμφωνα με την απεργιακή διακήρυξη της ΓΣΕΕ τα συνδικάτα διεκδικούν:

  • Την επαναφορά του εργατικού δικαίου
  • Την επανάκτηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
  • Να καταργηθούν τα «χαράτσια» και να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός κατοικίας
  • Τη μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους
  • Δέσμη μέτρων ανακούφισης των ανέργων, μέτρα κατά της ανεργίας και δημοκρατικά δικαιώματα για τους εργαζομένους
  • Να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων φορέων και επιχειρήσεων

Τρεις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

 

Απροσπέλαστο το κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω των τριών απεργιακών συγκεντρώσεων, ενώ κυκλοφοριακά προβλήματα σημειώθηκαν και λόγω της συμμετοχής της ΟΑΣΘ στην απεργία. Η πρώτη συγκέντρωση ξεκίνησε το πρωί μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν και εργαζόμενοι του ψυχιατρικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπως και εκπαιδευτικοί οι οποίοι πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Προσυγκέντρωση, στις 10 το πρωί, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης έκαναν οι σχολικοί φύλακες. Η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 10.30 το πρωί από το ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου. Λίγη ώρα νωρίτερα, στις 10, έγινε  η συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων. Σε αυτήν θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Ο Οργανισμός πραγματοποιεί δρομολόγια μόνο με προσωπικό ασφαλείας.  

Τελευταία τροποποίηση στις 14:55 - 06 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.