ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο ΣΔΙΤ η μαρίνα Ναυπλίου, έντεκα κολυμβητήρια και επτά γυμναστήρια

19:19 - 06 Νοε 2013 | Ειδήσεις
Στο ΣΔΙΤ η μαρίνα Ναυπλίου, έντεκα κολυμβητήρια και επτά γυμναστήρια
Με απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη, εντάχθηκαν το έργο του Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνας) Ναυπλίου, έντεκα κολυμβητήρια και 7 γυμναστήρια ανά την Ελλάδα. Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 33 εκατ ευρώ.

«Δίνουμε έμφαση στα έργα που γίνονται με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, γιατί η μέθοδος αυτή είναι πιο σύγχρονη και επιβαρύνει λιγότερο τον προϋπολογισμό», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

 

Για τη μαρίνα Ναυπλίου, τόνισε ότι το έργο «θα δώσει καινούργια δυναμική στον τουρισμό όχι μόνον της Αργολίδας, αλλά και της Πελοποννήσου».

 

Το επενδυτικό κόστος της Μαρίνας θα ανέλθει σε 10 εκ. ευρώ και θα περιλαμβάνει την κατασκευή τόσο της θαλάσσιας όσο και της χερσαίας ζώνης του τουριστικού λιμένα Ναυπλίου, τη λειτουργία και τη διαχείριση των 210 θέσεων ελλιμενισμού μόνιμων, διερχόμενων σκαφών και των υπηρεσιών των εμπορικών χρήσεων που θα αναπτυχθούν στην χερσαία περιοχή για 40 έτη.

 

Στόχος της υλοποίησης του έργου είναι η κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών για θέσεις ελλιμενισμού στη χώρα μας, η οποία αποτελεί γνωστό τουριστικό προορισμό. Για το έργο αυτό δύναται να αξιοποιηθούν και οι πόροι του χρηματοδοτικού εργαλείου Jessica.

 

Ταυτόχρονα, δόθηκε το "πράσινο φώς" για την κατασκευή μέσω έργων ΣΔΙΤ, έντεκα (11) κολυμβητηρίων και επτά (7) γυμναστηρίων, στους δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Ασπροπύργου, Ζακύνθου, Ηγουμενίτσας, Θέρμης, Θήβας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Οιχαλίας, Νέας Προποντίδας, Αίγινας, Άργους, Καστοριάς, Πολυγύρου, Σαμοθράκης, Σικυωνίων και Τανάγρας.

 

Ο προϋπολογισμός τους, στον οποίο περιλαμβάνεται και η συντήρηση των εγκαταστάσεων για 20 έτη, ανέρχεται συνολικά σε 23 εκατ. ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια μέσω 2-4 διαφορετικών διαγωνισμών και θα αποπληρωθεί σε βάθος 20ετίας στην βάση επίτευξης συνεχώς των λειτουργικών χαρακτηριστικών του, ενώ δύναται και σε αυτή την περίπτωση να αξιοποιηθούν πόροι του χρηματοδοτικού εργαλείου Jessica.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.