ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεδίκογλου για την επέμβαση στην ΕΡΤ: "Αποκαστάθηκε η νομιμότητα"

08:37 - 07 Νοε 2013 | Ειδήσεις
Κεδίκογλου για την επέμβαση στην ΕΡΤ: "Αποκαστάθηκε η νομιμότητα"
Μετά από συνεννόηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο ελήφθη η απόφαση για την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, προκειμένου να λήξει η κατάληψη των εργαζομένων την οποία η κυβέρνηση χαρακτηρίζει παράνομη.

Το επιχειρησιακό σκέλος χειρίστηκε ο αρμόδιος υπουργός Δημοσίας Τάξεων, Νίκος Δένδιας. Ότι αγνοούσε τον σχεδιασμό υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Παντελής Καψής. 

 

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε την παρουσία εισαγγελέα σε ρόλο "διαπραγματευτή" αργά τη νύχτα, χωρίς να σχηματιστεί δικογραφία και χωρίς να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΓΑΔΑ απέστειλε αίτημα προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, προκειμένου να παραστεί εισαγγελέας στην επιχείρηση, που σχεδιαζόταν για τα ξημερώματα, επικαλούμενη τον κανονισμό δικαστηρίων.

 

Η επιχείρηση έγινε παρουσία του εισαγγελέα Νίκου Γκύζη. Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς από την καταμέτρηση του εξοπλισμού δεν βρέθηκε να υπάρχουν απώλειες ή φθορές.

 

«Η επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ  έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της νομιμότητας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και πρόσθεσε ότι «το Ραδιομέγαρο βρισκόταν υπό παράνομη κατάληψη, με αποτέλεσμα την καθημερινή ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου και η επέμβαση έγινε παρουσία Εισαγγελέα».

 

Ορισμένοι είχαν επενδύσει πολιτικά να γίνει εστία αναταραχής τόνισε ο κ. Κεδίκογλου αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση. Όσο για την πρόθεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να εισέλθουν στον χώρο του Ραδιομεγάρου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναρωτήθηκε «ποιος ο λόγος πέρα από το να κάνουν σόου» και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει η απογραφή του υλικού.

 

Για μήνες υπήρχει πλήρης ανομία με θύματα και τους εργαζόμενους, αφού δεν μπορούσαν να δοθούν ούτε καν οι αποζημιώσεις, κατέληξε ο κ. Κεδίκογλου.

 

Η επέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής όπου εδώ και τέσσερις μήνες βρίσκονται οι απολυμένοι συνεχίζοντας να μεταδίδουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ, σημειώθηκε στις 4.15 τα ξημερώματα της Πέμπτης, μετά από εντολή εισαγγελέα.

 

Έγινε χρήση χημικών για να απομακρυνθεί ο κόσμος από το προαύλιο, Έξω από το κτίριο βρίσκονται τα προεδρεία της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καλούν τον κόσμο να μεταβεί στο Ραδιομέγαρο για να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του και να διαμαρτυρηθεί.

 

Ένταση επικράτησε όταν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους εργαζόμενους και τον κόσμο που βρισκόταν στη λεωφόρο Μεσογείων. Έξω από το Ραδιομέγαρο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ τα ΜΑΤ έχουν οδηγήσει τον κόσμο προς την Αγ. Ιωάννου, τον κεντρικό δρόμο της Αγίας Παρασκευής.

 

Και οι δύο πύλες είναι κλειστές, ενώ η επέμβαση της αστυνομίας στο κτίριο έγινε από την πλαϊνή είσοδο, επί της οδού Δημητσάνας. Κλειστό παραμένει το ανοδικό ρεύμα της λεωφόρου Μεσογείων από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Τον γύρο του Διαδικτύου και των ΜΜΕ κάνει μια πρωτοφανής εικόνα από την ΕΡΤ, όπου πάνω στην αλυσίδα με την οποία είναι δεμένη η κεντρική πύλη, φιγουράρει μία… χειροπέδα – άγνωστο γιατί τοποθετήθηκε εκεί από άνδρα της Αστυνομίας. Έχει πάντως μεγάλο «σημειολογικό» ενδιαφέρον καθώς φαίνεται σαν να έχουν συλλάβει και την… πύλη της ΕΡΤ.

Π. Καψής: Σε δύο εβδομάδες στο ραδιομέγαρο η ΝΕΡΙΤ

 
Σε δύο εβδομάδες θα εγκατασταθούν οι υπηρεσίες της ΝΕΡΙΤ στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, όπως δήλωσε στον ρ/σ Βήμα FM ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής.

Σύμφωνα με το κ. Καψή, η παραλαβή του κτηρίου θα γίνει από το διοικητικό συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, θα ακολουθήσει καταγραφή από αρμόδιες επιτροπές του υπουργείου Οικονομικών και ακολούθως θα εγκατασταθούν σταδιακά οι υπηρεσίες της Δ.Τ.. 

Ο αρμόδιος υφυπουργός είπε επίσης ότι από τις πρώτες εικόνες φαίνεται πως δεν υπάρχουν ζημιές στο εσωτερικό του ραδιομέγαρου. 

Ακόμη, ανέφερε ότι οι προσλήψεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα θα γίνονται σταδιακά και πρόσθεσε ότι η διαδικασία της καταβολής των αποζημιώσεων είχε διακοπεί, διότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν είχαν στα χέρια τους τούς σχετικούς καταλόγους μισθοδοσίας.

Τέλος, ο κ. Καψής δήλωσε ότι στο εξής η ευθύνη του σχεδιασμού περνά στο δ.σ. της ΝΕΡΙΤ. «Ρόλος μου είναι να εποπτεύσω την πλήρη εφαρμογή του νόμου για την ανεξαρτησία της ΝΕΡΙΤ», κατέληξε.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:54 - 07 Νοε 2013

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.