ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κινητοποιήσεις των δικαστικών την Δευτέρα

19:09 - 08 Νοε 2013 | Ειδήσεις
Κινητοποιήσεις των δικαστικών την Δευτέρα
Προβληματισμός στον δικαστικό κόσμο και ερωτήματα στην κοινή γνώμη, για την επίθεση με μαχαίρι, από αλλοδαπό, στη γραμματέα 28ης Ανακρίτριας στο Πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολής Ευελπίδων), η οποία νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Οι εκπρόσωποι του δικαστικού κόσμου, προανήγγειλαν κινητοποιήσεις.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέφρασε τη συμπαράστασή της προς την δικαστική υπάλληλο, και την έντονη διαμαρτυρία της για την «ολιγωρία των αρμοδίων και για την μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων ασφαλείας». Αποφάσισε Πανελλαδική διακοπή συνεδριάσεων των δικαστηρίων, την ερχόμενη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013, από 10:00 έως 15:00.

 

Διακοπή των συνεδριάσεων, την ίδια ημέρα και τις ίδιες ώρες, αποφάσισε και η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, η οποία
θέτει και πάλι στους αρμοδίους το θέμα ασφάλειας και φύλαξης των δικαστικών υπηρεσιών της χώρας, για λογαριασμό όλων των εργαζομένων στον χώρο της Δικαιοσύνης, αλλά και των πολιτών.

 

Στο ίδιο μήκος και με τους ίδιους προβληματισμούς η παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

Υπ.Δικαιοσύνης: "Θα ληφθούν μέτρα..."

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου μετέβη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και επισκέφθηκε τη δικαστική υπάλληλο η οποία δέχθηκε αναίτια επίθεση με μαχαίρι από 37χρονο αλλοδαπό ιρανικής καταγωγής, ενώ παράλληλα εξήγγειλε την λήψη μέτρων ασφαλείας στα δικαστικά Μέγαρα.

 

«Η κατάσταση της υγείας της βαίνει καλώς. Εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση μου στην ίδια και την οικογένειά της. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή φύλαξη των Δικαστικών Καταστημάτων και την προστασία των δικαστικών υπαλλήλων και των λειτουργών της Δικαιοσύνης», τόνισε ο κ. Αθανασίου. 

 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, ότι ο 37χρονος αλλοδαπός- ο οποίος συνελήφθη- επιτέθηκε αναίτια με μαχαίρι εναντίον της γραμματέως και την τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι, και την πλάτη.

 

Ο αλλοδαπός εξέτιε από 15 Αυγούστου 2013 ποινή φυλάκισης ενός έτους στο Κατάστημα Κράτησης Χίου για παράβαση του νόμου περί όπλων και του νόμου περί αλλοδαπών. Απολύθηκε με όρους στις 25 Οκτωβρίου 2013 και για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο βρέθηκε στα ανακριτικά γραφεία.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:11 - 08 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.