ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τη συνέχιση της απεργίας στα ΑΕΙ

13:18 - 12 Νοε 2013 | Ειδήσεις
Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Παναγιώτα Φάκου, με αφορμή δημοσιεύματα, σχετικά με τη συνέχιση της απεργίας ανέθεσε στη διεύθυνση Ασφάλειας, να διενεργήσει έρευνα για το αδίκημα της παραβίασης δικαστικών αποφάσεων με τις οποίες κηρύχθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων.

Υπενθυμίζεται ότι οι σύλλογοι διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ αποφάσισαν νέα πενθήμερη απεργία έως τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για την υπαγωγή συναδέλφων τους σε καθεστώς διαθεσιμόητας.

Παράλληλα, υπό κατάληψη τελούν και κάποιες σχολές του Πολυτεχνείου από ομάδες φοιτητών που συντάσσονται με τα αιτήματα των διοικητικών υπαλλήλων.


Πολλά θα κριθούν από την απόφαση του ΣτΕ για την αναστολή της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας, η οποία αναμένεται εντός των ημερών.

* Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για την Πέμπτη (12:30) στα Προπύλαια, εξήγγειλε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και του νόμου για το Νέο Λύκειο.

Στις 18:00 της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας και ολονυκτία, με σκοπό τον αποκλεισμό του κτιρίου την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.