ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο άνθρωπος που έμαθε τους Ελληνες να τρώνε φυστικοβούτυρο

01:01 - 18 Νοε 2013 | Συνεντεύξεις
Ο άνθρωπος που έμαθε τους Ελληνες να τρώνε φυστικοβούτυρο
Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια το φυστικοβούτυρο θα χαρακτηρίζονταν στην αργκό, ως "αμερικανιά". Σήμερα κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο, καθώς ο παραγωγός των Σερρών, Χρήστος Αγριανίδης, "σύστησε" το προϊόν στους έλληνες καταναλωτές. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, στην οποία απασχολούνται ο ίδιος, η γυναίκα του και τα 2 τους παιδιά. Ωστόσο, για 4 μήνες απασχολεί και κατοίκους του χωριού Αμμουδιά Σερρών, που εδρεύει η εταιρεία.

Σε συνέντευξη που παρέθεσε στο "R",  ο Χρήστος Αγρανίδης επιβεβαίωσε ότι πλέον το φυστικοβούτυρο έχει αγαπηθεί και από σημαντική μερίδα των Ελλήνων καταναλωτών που αναγνωρίζουν την υψηλή θρεπτική του αξία. Ωστόσο, όπως λέει ο Ελληνας χρειάζεται ακόμη πολύ μεγάλη εκπαίδευση στο συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να συμπεριλάβει το φυστικοβούτυρο στην καθημερινή του διατροφή, καθώς σήμερα το απολαμβάνει αποσπασματικά.

 

Σήμερα, η εταιρεία του κ. Αγρανίδη εμπορεύεται περισσότερους από 700 τόνους φυστίκι, το οποίο και διανέμει στην λιανεμπορική αλυσίδα Θανόπουλος αλλά και σε μεγάλα καταστήματα delicatessen.

 

Eξαιτίας δε της απήχησης που γνωρίζει το προϊόν,  σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμος να λανσάρει και δύο νέα προϊόντα φυστικοβούτυρο πέραν από την κλασσική μορφή που σήμερα πωλείται. Συγκεκριμένα το ένα προϊόν θα είναι φυστικοβούτυρο με μέλι και το άλλο θα περιέχει μικρά κομματάκια από φυστίκι.

 

Ο ίδιος επισημαίνει ότι το φυστικοβούτυρο είναι ένα εξαιρετικό προϊόν καθώς περιέχει μόνο φιστικόψυχα και αλάτι, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν στην αγορά, τα οποία περιέχουν μερικώς υδρογονωμένα φυτικά έλαια (τα γνωστά trans λιπαρά), που έχουν απαγορευτεί σε πολλές χώρες, και χημικά, που ευθύνονται για την πηχτή τους υφή.

 

Οσον αφορά τις εξαγωγές, είναι μέσα στο πρόγραμμα του Χ. Αγριανίδη, αλλά όχι επί του παρόντος καθώς τα περιθώρια ανάπτυξης του προϊόντος στην ελληνική αγορά είναι πολύ μεγάλα.

 

Η εταιρία δημιουργήθηκε το 2000 και εδρεύει στην Αμμουδιά Σερρών. Από τα πρώτα κιόλας βήματα ακολουθούμε παραδοσιακούς τρόπους παρασκευής Ξηρών Καρπών σε μεγάλη ποικιλία και σύμφωνα με ποιοτικές σταθερές διεθνούς νομοθεσίας. Η φιλοσοφία της πηγάζει από το γεγονός ότι το τελικό προϊόν μας καταλήγει σε ανθρώπους που θέλουν να γευτούν κάτι υγιεινό και ποιοτικό.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Έρευνες δείχνουν ότι άτομα που καταναλώνουν ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα,φουντούκια, φυστίκια,καρύδια κ.α.) και αποξηραμένα φρούτα(δαμάσκηνα,βερύκοκα,σύκα,χουρμάδες κ.α.) παρουσιάζουν λιγότερα κρούσματα καρδιακών παθήσεων και άλλων ασθενειών σε σχέση με εκείνους που τους αποφεύγουν. Ακόμα και ανάμεσα στους πιο υγιείς, εκείνοι που τρώνε ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα έχουν λιγότερα προβλήματα υγείας.

 

Η ανάλυση από 9 έρευνες που μελέτησαν τις ιδιότητες των ξηρών καρπών έδειξε ότι συντελούν στη μείωση της «κακής» LDL χοληστερόλης και των συνολικών επιπέδων της. Έχουν ισχυρή δύναμη ενάντια στον καρκίνο χάρη στην περιεκτικότητα τους σε ποικιλία φυτοθρεπτικών συστατικών.

 

Επιπλέον, περιέχουν φλαβονοειδή, τα οποία λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά και καταστέλλουν τη διαδικασία που επιτρέπει στα μόρια LDL να κολλούν στις αρτηρίες. Αποτελούν καλή πηγή της τοκοτριενόλης, μιας μορφής της βιταμίνης Ε, που μειώνει τη χοληστερόλη και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

 

Μειώνουν τον κίνδυνο για Πάρκισον. Παρέχουν ελλαγικό οξύ, που εξουδετερώνει καρκινογόνες χημικές ουσίες ίδιες με του καπνού του τσιγάρου, των επεξεργασμένων τροφών ή των κρεάτων, που έχουν ψηθεί στα κάρβουνα.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:15 - 18 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.