ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται το "θρίλερ" με τα κλειστά πανεπιστήμια- στον αέρα το εξάμηνο

22:41 - 18 Νοε 2013 | Ειδήσεις
Συνεχίζεται το "θρίλερ" με τα κλειστά πανεπιστήμια- στον αέρα το εξάμηνο
Στα "άκρα" τραβούν την κόντρα τους με το υπουργείο Παιδείας οι διοικητικοί υπάλληλοι σε Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, οι οποίοι αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, με δυο νέες 48ωρες απεργίες, αρχής γενομένης από την Τρίτη.

Η απόφαση ελήφθη στον απόηχο της ανακοίνωσης από το ΑΣΕΠ, με τις πρώτες πρόχειρες λίστες με τη μοριοδότηση των υπαλλήλων των οκτώ ανωτάτων ιδρυμάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρατεύσει τους απεργούς, οι οποίοι συνεχίζουν την απεργία τους για 11η εβδομάδα.

 

Το πάζλ της κρίσης συμπληρώνουν όλα τα μέλη της Συγκλήτου του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών, τα οποία υπέβαλαν την παραίτησή τους στον πρύτανη του Ιδρύματος, Θεοδόση Πελεγρίνη. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, αιτία για την παραίτηση των μελών της Συγκλήτου του Ιδρύματος, ήταν οι πρώτες πρόχειρες λίστες από το ΑΣΕΠ, αλλά και ο φόβος επέμβασης της αστυνομίας στα κτίρια του πανεπιστημίου τις επόμενες ημέρες.

 

Ο κ. Πελεγρίνης επεσήμανε ότι "οι πανεπιστημιακοί δεν δέχονται να κάνουν μαθήματα με την παρουσία της Αστυνομίας", και δήλωσε ότι ζητάει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο.

 

Οι αποφάσεις των διοικητικών υπαλλήλων ήλθαν παρά την έκκληση που τους απηύθυνε νωρίτερα, μέσω συνέντευξής του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

 

"Να κατανοήσουν ότι οι περισσότεροι εξ αυτών θα απορροφηθούν σε άλλα ιδρύματα, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν χρωστάνε σε τίποτα οι φοιτητές και οι οικογένειές τους να υφίστανται αυτόν τον αποκλεισμό από τον ναό της δημοκρατίας και της γνώσης που είναι τα πανεπιστήμια", τόνισε ο υπουργός. Ο κ. Αρβανιτόπουλος σημειώνει ότι "αυτό θα πρέπει να σταματήσει, γιατί και αυτοί με τη στάση τους απομονώνονται από το κοινωνικό σύνολο". 

 

Απαντώντας  στην έκκληση για διάλογο, που απηύθυνε την Κυριακή ο πρύτανης Θ. Πελεγρίνης, ο υπουργός Παιδείας σημειώνει: "Διάλογος έχει γίνει - δυστυχώς, πρέπει όλοι να καταλάβουμε το περιβάλλον μέσα στο οποίο η χώρα πορεύεται".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.