ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανεπιστήμια: Ώρα μηδέν!

01:39 - 20 Νοε 2013 | Ειδήσεις
Πανεπιστήμια: Ώρα μηδέν!
Εντείνεται το αδιέξοδο για χιλιάδες φοιτητές και τις οικογένειές τους, καθώς είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο στο ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ που παραμένουν κλειστά για ενδέκατη εβδομάδα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο χορό των κινητοποιήσεων κατά της διαθεσιμότητας εισέρχονται, επίσης, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του Πανεπιστημίου Πατρών, με απεργίες έως την Παρασκευή.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) που παραμένουν κλειστά για ενδέκατη εβδομάδα, μετά και τη νέα απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων των δύο ιδρυμάτων να συνεχίσουν την απεργία τους, κατά της διαθεσιμότητας.

 

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας προσφεύγει ξανά στα δικαστήρια με αίτημα να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.

 

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων ζητεί άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, "με σκοπό την έναρξη διαλόγου προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί".

 

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, κ. Θ. Πελεγρίνης ζήτησε άμεση αναστολή του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.