ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρβανιτόπουλος: "Κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν την Παιδεία σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης…"

23:54 - 20 Νοε 2013 | Ειδήσεις
Αρβανιτόπουλος: "Κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν την Παιδεία σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης…"
Για πολιτική προσπάθεια στοχοποίησης της Παιδείας και μετατροπή της σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Παιδείας, ενώ εντείνεται το αδιέξοδο στα πανεπιστήμια, καθώς το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας παραμένει κλειστό για 11η εβδομάδα...

Ειδικότερα, ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, επικαλούμενος τις δικαστικές αποφάσεις, ζήτησε την άρση των κινητοποιήσεων για να ξεκινήσουν τα μαθήματα, λέγοντας ότι "¨δεν μπορεί μια μειοψηφία να σηκώνει μπάρα και να προπηλακίζει". 

 

Τόνισε ότι τα ιδρύματα είναι αυτοδιοίκητα ΝΠΔΔ, και οι πρυτάνεις έχουν την αρμοδιότητα για την εύρυθμη λειτουργία τους, ενώ άφησε αιχμές για τη στάση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ.Πελεγρίνη.

 

Ο κ. Αρβανιτόπουλος επεσήμανε ότι αν προχωρούσε σε επιστράτευση των απεργών , τότε μέλη ΔΕΠ και φοιτητές θα προχωρήσουν σε απεργίες, το μέτρο δεν θα είναι αποτελεσματικό και θα υπάρξει κίνδυνος ανάφλεξης στην κοινωνία.

 

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι 8 από τα 36 ΑΕΙ έχουν επηρεαστεί από την κινητικότητα, και ουσιαστικά μόνο ένα είναι κλειστό, λέγοντας πώς έχει γίνει διάλογος και αφήνοντας αιχμές ότι "κάποιοι χρησιμοποιούν προσχηματικά τη διαδικασία του διαλόγου".

 

Επίσης, κατήγγειλε οικογενειοκρατία στα ΑΕΙ και υπεραμύνθηκε του τρόπου που έγινε η κινητικότητα

Παρέμβαση του Εισαγγελέα του ΑΠ

Τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, κάλεσε στο γραφείο της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για να συζητήσουν για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ.

πελεγρίνης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Κουτζαμάνη, τόνισε στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου ότι τα ΑΕΙ πρέπει να επαναλειτουργήσουν, υπογραμμίζοντας ότι "διαπράττονται αυτόφωρα αδικήματα εφόσον συνεχισθεί το κλείσιμο των πανεπιστημίων, καθώς παραβιάζονται δικαστικές αποφάσεις που έχουν κηρύξει τις απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων παράνομες".

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι οποίες ωστόσο τόνιζαν ότι η Εισαγγελέας φέρεται να θύμισε στον πρύτανη ότι έχει και ο ίδιος ποινικές ευθύνες αν δεν πράξει τα δέοντα για την εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου.

 

Σημειώνεται ότι η απεργία των διοικητικών υπάλλήλων κρίθηκε παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική, από το Πρωτοδικείο της Αθήνας.

 

Είχε προηγηθεί η εκ νέου προσφυγή στη Δικαιοσύνη του υπουργού Παιδείας ο οποίος ζητούσε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η νέα κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί έως και την Παρασκευή.

 

Να σημειωθεί ότι η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που απεργούν, διαπράττουν το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.